Нов вкус от далечна Гватемала

Нов вкус от далечна Гватемала

Не крием, че сме влюбени в кафетата от Централна  Америка заради екзотичните вкусове, които крият в себе си. След успеха на любимата ни Доня Илеана от Коста Рика, която се превърна в тотален фаворит на българските любители на specialty кафета, ние отново решихме да заложим на кафе, отгледано в плодородните почви на Латинска Америка. Не се и съмнявахме, че от Гватемала ще пристигне такъв несравним вкус, защото не за първи път се доверяваме на тамошните фермери.

НАУЧИ КОИ ГВАТЕМАЛСКИ КАФЕТА СА БИЛИ ЧАСТ ОТ ПОРТФОЛИОТО НА DABOV SPECIALTY COFFEE


Представяме ти кафе от Гватемала, ферма Сан Игнасио

Ферма Сан Игнасио се намира в регион Нуево Прогресо, департамент Сан Маркос, намиращ се на 250 км. от столицата.  Гватемала е известна с изключително сладки и високо оценявани  кафета. Това се дължи на разнообразния климат, позволяващ отглеждането на кафе на високи надморски височини, постоянните валежи и несравнимите фермерски умения и практики.

Нашето кафе от ферма Сан Игнасио е отгледано при надморска височина от  1555 м. Защо това е определящо за вкуса? Защото количеството слънчеви лъчи, достигащо тези райони е ограничено, което води до по-бавно зреене на кафените черешки. Това от своя страна допринася за по-високата концентрация на захар в плода и съответно за сладкия вкус нанапитката. Тъй като местността е изключително стръмна и не са изградени пътища, транспортирането се осъществява единствено пеша или с мулета. След внимателно ръчно събиране на черешките, те се обработват чрез мокър метод.

Кафе Гватемала Сан Игнасио се характеризира с необикновен вкусов профил – приятен аромат на мед, кайсия, масло и млечен шоколад и незабравим вкус на къпина, ананас, лимон, шоколад и карамел. Послевкусът, който ще остане в съзнанието ти е мек и приятен. Силно препоръчваме това кафе на любителите на сладките изживявания, защото несъмнено ще се превърне във фаворит.

С най-голямо вълнение искаме да споделим, че през месец май Йордан Дъбов отново ще бъде част от международното жури и то не къде да е, а в Гватемала. Състезанието ще се проведе от 16 до 20 май и както винаги професионални дегустатори от цял свят ще изберат най-добрите кафета от гватемалските ферми. Пожелаваме успех на всички участници и се надяваме да се докоснем до някой от победителите.

Не пропускай да поръчаш Гватемала Сан Игнасио от нашия онлайн магазин или заповядай в шоурума ни на адрес гр.София, ул. Любен Каравелов 58.

Очакваме те!

 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Порцеланова чаша за еспресо Dabov - 55 мл.

Порцеланова чаша за еспресо Dabov - 55 мл.

Порцеланова чаша за кафе, подходяща за еспресо - 1 брой.Специално яйцевидно дъно за постигане по-добър вкус и аромат.Вме..

8,08 лв.

Харио - Филтрираща бутилка за студено кафе

Харио - Филтрираща бутилка за студено кафе

Един изключително удобен и красив уред за приготвяне на студено кафе.Разработен от Японската компания Харио.Този уред ще..

62,59 лв.

Коста Рика - Доня Илеана - международен победител, COE - 150 гр.

Коста Рика - Доня Илеана - международен победител, COE - 150 гр.

Само до края на месец март можеш да се възползваш от специалната цена на кафе Коста Рика - Доня Илеана.  Из..

21,55 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ АПРИЛ 2016 Гватемала - Манила де Сан Игнасио 200.8 гр.

КАФЕ НА МЕСЕЦ АПРИЛ 2016 Гватемала - Манила де Сан Игнасио 200.8 гр.

Изключително сладко и балансирано кафе, с изразен аромат на мед, кайсия, масло и млечен шоколад. Незабрав..

12,80 лв.

Свързани статии

Историята на една необикновена чаша
С напредването на проекта DelmarTe дойде и въпросът – коя ще бъде най-подходящата чаша, в която чаеното ухание на DelmarTe ще се чувства най-комфортно. Несъмнено трябваше да се спрем на ръчноизработен порцелан, защото при масовото производство „но-тата“ започнаха да стават все повече и повече. Търсейки подходящо ателие, където да се роди чашата, се сетихме за Art.E – ателие, в което творят усмихнати, позитивни и свободни от академични рамки и канони хора. Избрахме модела за чаша – с имитац..
Бавно изпечено кафе
Здравейте,Бих искала да ви попитам – можете ли да ми препоръчате кафе от вашия онлайн магазин, което е slow roasted или бавно изпечено. Търся качествено кафе за лична употреба, което е ненатрапчиво, не е горчиво, пивко, предназначено за еспресо и най-вероятно за кафеварка.Благодарим за запитването!Нашите кафета се пекат около 18 мин., което естествено оказва влияние и върху вкуса. Бавното печене отваря много повече аромати и вкусове, за което много се радваме. Горчиви кафета при нас няма да..
За безкофеиновото кафе и бременността
Здравейте,От известно време насам ме гложди темата за безкофеиновото кафе и бременните жени. Твърдо съм убеден, че по никакъв повод то не е подходящо за бременни и/или кърмачки, заради химичния процес по премахването на кофеина и негативите, които то носи на кафето. Но как да ги убедя, че е по-добре да изпият едно късо еспресо от 100% арабика, вместо чаша безкофеиново кафе? Благодаря и поздрави! Здравейте, благодарим за запитването. Много е интересен въпросът ви. Прав сте, че ако една..
DABOV Specialty Coffee на изложението Биофах в Нюрнберг
Биофах е най-голямото изложение за био храни и продукти не само в Европа, но и в света. Изложението се провежда за 27 пореден път, като очаквано, изложението събра повече от 3000 изложители и над 50 000 посетители във всичките 9 зали, отворени за събитието. Голяма част от производителите носят със себе си знака за Fair trade и Direct trade, които имат за цел да подпомогнат производителността на фермера и качеството на продукта.Екипът на DABOV Specialty Coffee взе участие за първи път в..
Йордан Дъбов: Чаят е божествена напитка!
"Йордан Дъбов е международен дегустатор на кафе, член на не едно жури по света, който с усмивка сам за себе си казва, че мъничко разбира и от чай. Всъщност, всеки слушател на този разговор, без съмнение ще се увери, че Йордан Дъбов не само разбира от чай - и то много, а приема целия ритуал по приготвянето му като нещо лично, изпълнено с познание и специално отношение."Представяме ви едно интересно интервю с Йордан Дъбов за радио Христо Ботев, в което той разкрива любопитни факти за чая - кои са ..
DABOV Specialty Coffee на International Casino Expo в Лондон
Месец февруари бе иключително динамичен интересен за нас. За по-малко от две седмици успяхме да се организираме и изпратим цялостно обурудване до другия край на континента. Едно от най-добрите ни качества, а именно гъвкавостта и флексибилността, ни позволява да направим всичко по желание и усмотрение на клиента.ЛондонЕкипът на DABOV Specialty Coffee бе поканен и взе участие в най-голямото изложение в света на гейминг индустрията - ICE (International Casino Expo), което се провежда..
Месец на централноамериканските кафета
Изключително сме горди, че имаме възможността да предлагаме първокачествени кафета, отгледани в плодородните почви на Централна Америка, затова решихме да посветим месец май именно на тях. Представяме ти 5 невероятни кафета, кое от кое по-вкусно и ароматно. Ето какво ще откриеш във всеки един пакет кафе от майската ни селекция:Гватемала-Манила де Сан Игнасио• вкус - къпина, ананас, лимон, шоколад и карамел• аромат- мед, кайсия, масло, млечен шоколад• тяло - кремообразно• послевкус - мек и прияте..
Нашата кафе академия излиза в кратка почивка
С малко тъга, но и с известна радост ти съобщаваме, че след множество проведени курсове за любители и професионалисти, нашата кафе академия излиза в кратка почивка. Причината за това е, че нашият кафе експерт и професионален бариста Йордан Дъбов тръгва на пътешествие, с една-едничка цел – да открие кафета-съкровища, идващи от плодородните земи на Гватемала и Ел Салвадор. Звучи екзотично нали?За всички истински кафе маниаци е известно, че месец май е месецът на престижния конкурс Cup of excellenc..

Коментари към "Нов вкус от далечна Гватемала"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..