Колумбия - Ла Аргелия

Колумбия - Ла Аргелия

Ла Аргеля е малка семейна ферма, намираща се дълбоко във вековните гори на Андите, в провинцията Пихао.Годишно, във фермата се произвеждат между 1800 и 2500 кг. зелено кафе, което я нарежда между микро-производителите на специални кафета.Благодарение на микроклимата в района (разположението близо до брега на река, доставяща допълнителна влажност освен сезонните валежи, богатата на минерали и соли почва, както и перфектната надморска височина на фермата 1500 -1900 м.) крайният резултат накрая е едно наистина невероятно вкусно и сладко кафе с аромат на горски плодове. Брането на реколтата става на ръка. Берат се само напълно узрелите плодове, така наречениете “uvita” – чисто червени черешки. Процесът на обработка на кафето е мокър с натурална изворна вода, а изсушаването става на слънце.
Информация за кафето:

• Държава: Колумбия

• Град: Пихао

• Ферма: Ла Аргелия

• Сорт: Катура

• Надморска височина: 1840 m.

• Процес на обработка: мокър

• Реколта: 3 кг. на дръвче

• Печене: Full city

• Препоръчваме за: филтър, френска преса, еспресо

Вкусов профил:
АРОМАТ: горски плодове, цитрус
ВКУС: цвят от кафе, карамел, дървесен
ТЯЛО: копринено, кремообразни
ПОСЛЕВКУС: дълъг, сладък

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Колумбия Супремо размер 18+

Колумбия Супремо размер 18+

Сортът “Арабика”, идващ от плантациите в Южна Америка е известен със средния размер на зърното и м..

12,80 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Гватемала Лос Волканес
Това кафе е отгледано в най-стария и известен регион за кафе – Антигуа. Обграден от 3-те вулкана Агуа, Акатенанго и Фуего, този регион е идеален за отглеждане на кафе заради вулканичната си почва. Единият от тези вулкани Фуего (в превод – „Огън”) е активен, като от време на време разпръсква в региона вулканична пепел, която обвива почвата. Климатът е също подходящ за отглеждане на кафе със сух сезон от ноември до август и дъждовен сезон от май до октомври. Кафето е обработено чрез мокър метод и ..
Гватемала Пасторал
Това кафе е отгледано в най-стария известен регион за кафе – Антигуа, с подходящ микроклимат за отглеждане на кафе. Фермата Пасторал се намира на 1500 м. надморска височина. Кафето там се обработва по мокър метод.Партидата, която избрахме за вас е от сорта жълт бурбон – кафе, характеризиращо се с баланс между сладост, тяло и киселинност. В аромата се отличават тъмни плодове, стафиди и смокини. Вкусът е с усещане за мандарина, къпина и червено френско грозде. Чашата е сладка и коприне..
Индонезия Гайо Маунтин
Ние открихме най-благородното кафе сред вулканите на планинската верига, простираща се по северозападния бряг на острова Суматра. Това е наистина ценен потомък на първите кафета, които холандците са засадили по тези земи преди повече от триста години. Кафето е събрано, обработено и селектирано ръчно и притежава строга индивидуалност.Уникалното за Индонезийските Арабики е, че заемат почетно място в еспресо смесите.Нашето кафе e със силна индивидуалност, плодови и земисти нотки. Силно и доминантно..
Малави Мзузу
Кафето в този регион е устойчиво, защото се отглежда на голяма надморска височина. Фермерите в региона са обособили свое сдружение през 1999 година.- Хълмове Мисуки, област Чипита (2000 м. надморска височина).- Хълмове Пока, област Румфи – кафето в този регион се отглежда на височина до 1700 метра.- Северни Випфя хълмове – кафето в този регион се отглежда на височина до 1600 метра.- Висини Нката Бей – кафето в този регион се отглежда на височина до 1600 метра.Сортът Гейша e древен и много рядък ..

Коментари към "Колумбия - Ла Аргелия"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..