Project Origin

Project Origin

Project Origin е проект, създаден от основателя на Ona Coffee и бариста шампион за 2015 г. Саша Шестич. И ако межународен проект като Cup Of Excellence има за цел да открие най-добрите кафета от дадена страна, то при проекта на Саша нещата не стоят точно така. Project Origin работят директно с фермера, като по този начин целият процес е контролиран, а няма нищо по-важно от качеството на зеленото зърно. Затова понякога по-високата цена (от порядъка на 2-3 до 4 пъти) на зеленото зърно е оправдана. Да си представим например едно добре узряло грозде, страхотен сорт, което отлежава вече втора година, и разберем, че не сме почистили бъчвата добре от предишното, това определено ще повлияе на вкуса на кафето. Истината обаче е такава, че 80% от кафето по света не е добро, било то от небрежност или просто, защото масовите производители не се интересуват какво ще предложат на клиентите си.

При проекта на Саша Шестич нещата стоят коренно различно. Когато изградиш отношение и връзка с фермера, неговата работа се превръща в негов живот. Всяка чашка кафе е наистина уникална, а всяка следваща също толкова добра, колкото и предишната. Факт е, че Project Origin работят много и върху облагородяването на инфраструктурата на фермата, както и цялостното качество и ниво на живот на фермерите и работниците. Не знам дали знаете, 1 реколта до момента на беритба може да трае до 11 месеца и то за реколта по-малка от 1 тон. Не всеки хектар, не всяко растение, а всяко зърно е важно!
Защо избрахме PROJECT ORIGIN?

Kогато DABOV Specialty Coffee започна съвместна работа с Project Origin, знаехме, че сме открили правилните партньори – хора, с ценности, амбиции и разбирания точно като нашите, за да можем да предоставим най-доброто на кафе любителите и кафе производителите.

DABOV Specialty Coffee и PROJECT ORIGIN в дати

  • 2014 г. Начало на партньорството ни с Project Origin.
  • 2015 г. Закупени са първите партиди кафе по проекта Project Origin - Колумбия Валенсия, Етиопия Кочере, Панама Гран дел Вал и Рианда Шанги.
Видео от провелото се състезание в Салвадор - The Best of El Salvador


Продукти, добавени за сравняване: 0


Руанда Шанги

Руанда Шанги

Богато и сладко кафе, с изразен аромат на цитрусови плодове. Интензивен, дълбок и запомнящ се вкус на кармел, к..

16,80 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2016 Колумбия Валенсия - 200.8 гр

КАФЕ НА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2016 Колумбия Валенсия - 200.8 гр

 В чашката на това кафе от ферма Ел Мирадор се открояват плодови нюанси, напомнящи пунш, цитрус и чай. &nb..

18,40 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2016 Етиопия Кочере

КАФЕ НА МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2016 Етиопия Кочере

Ароматно кафе с нотки на костилкови плодове и силно изразен цитрусов вкус. Сладък послевкус, който остава дълго..

19,60 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2016 г. Панама - Гран дел Вал

КАФЕ НА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2016 г. Панама - Гран дел Вал

Освежаващо кафе с лимонадена сладост, с нотки на нектарина, лимон и праскова. В чашката се усеща мандаринова ки..

19,20 лв.

Показване 1 от 4 от 4 (1 Страници)

Най-нови публикации - Всички публикации

Плодов чай
Една топла чаша чай е позитивен източник на енергия. Чаят, приготвен по правилния начин, който не е нито прекалено силен, нито прекалено слаб, комбиниран с ежедневен упражнения, може да поддържа тялото ви здраво. Това е така защото той освежава тялото и духа на човека и улеснява потока на енергията. През променящите се сезони плодовият чай действа като естествен термостатичен регулатор. Според съвременните медицински изследвания е доказано, че плодовете притежават изобилие от свойства, полезни..
Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Ацерола и комбуча

Ацерола и комбуча

Плодов чай с каркаде и стафиди, с аромат на ацерола и комбучаСъдържание: хибискус, стафиди (стафиди, слънчогледово масло..

6,90 лв. 9,20 лв.

Арабски нощи - DelmarTe HT

Арабски нощи - DelmarTe HT

Черен чай от Цейлон с парченца портокал и вишна, цвят жасмин и рози. Съдържание: Черен чай, парченца портокал и вишн..

12,51 лв. 13,90 лв.

Кубчета кафява захар

Кубчета кафява захар

Кафява захар на кубчета.Нето тегло: 200 грамаПроизход: DABOV Specialty Coffee ..

4,32 лв. 4,80 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2017 - Еспресо бленд Vertigo

КАФЕ НА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2017 - Еспресо бленд Vertigo

Еспресо сместа Vertigo  е 100 % Арабика. Кафеените зърна произхождат от различни региони – Гватема..

15,47 лв. 18,20 лв.