Cup of ExcellenceПродукти, добавени за сравняване: 0


Бразилия Сито До Боне #7 COE 2017

Бразилия Сито До Боне #7 COE 2017

Имаме удоволствието да Ви представим кафето спечелило 7 място на Cup Of Excellence Бразилия 2017 г., което получи 89.43 ..

28,40 лв.

Гейша Гватемала Калибус Ла Сиера - Първо място на СОЕ за 2016

Гейша Гватемала Калибус Ла Сиера - Първо място на СОЕ за 2016

Освежаващо кафе с лимонадена сладост, с нотки на нектарина, лимон и праскова. В чашката се усеща мандаринова кисел..

78,00 лв.

Показване 1 от 2 от 2 (1 Страници)

Cup Of Excellence

Cup of Excellence

Cup of excellence е световен аукцион и състезание, създадено за да оцени най-добрите и качествени кафета в света. Всяка година под надзора на професионални дегустатори се опитват, анализират и оценяват стотици кафета, отгледани в най-добрите и чисти условия, които се изискват за едно първокласно кафе. Cup of excellence се организира от Alliance for coffee excellence – организация с нестопанска цел, в която DABOV SpecialtyCoffee членува и чиято мисия е да популяризира и насърчи производството на висококачествено кафе. Преди всичко, организацията се стреми да подпомогне и стимулира фермерите на кафе, като им осигурява по-добри условия за живот и за работа и най-вече се грижи всеки фермер да получи заслужената печалба за положените усилия. Cup of excellence е една от малкото програми, които дават възможност на всеки производител да участва и предоставя равен шанс за успех на всички фермери.

Защо избрахме Сup оf excellence?

Защото всяко едно кафе победител от конкурса носи сертификат за изключително високо качество на суровината - качество,заявено от професионални дегустатори и кафе експерти, които посвещават живота си на откриването на уникални и чисти кафета. Част от международното жури 3 поредни години е и Йордан Дъбов.Защото именно тази организация подпомага развитието и осигурява по-добър живот на фермерите, като се грижи те да получат справедлива цена за труда и усилията, които са положили за отглеждането на качествена суровина. Всички условия и правила на аукционите са прозрачни и обикновено фермерите наблюдават търговете, в резултат на което знаят точно каква сума им се полага, а именно над 80% от печалбата на търга.

DABOV Specialty Coffee и Cup of excellence в дати

  • 2012 г. Присъединяваме се към организацията Alliance of Coffee Excellence. Прочети повече тук
  • 2013 г. Йордан Дъбов е поканен за наблюдател на Cup Of Excellence в Бразилия.
  • 2014 г. Йордан Дъбов е поканен за жури на Cup Of Excellence в Колумбия.
  • 2015 г. Йордан Дъбов е поканен за жури на Cup Of Excellence в Коста Рика.
  • 2015 г. Dabov Specialty Coffee купува кафе финалист на Cup Of Excellence в Коста Рика - ферма Доня Илеана. Прочети повече тук
  • 2015 г. За първи път в България влиза цяла партида кафе, финалист на Cup Of Excellencе. Прочети повече тук
  • 2016 г. Йордан Дъбов е поканен за жури на Cup Of Excellence в Гватемала. Прочети повече тук
  • 2016 г. Dabov Specialty Coffee купува победителят на Cup Of Excellence в Гватемала - ферма Калибус Ла Сиера.Прочети повече тук
  • 2016 г. За първи път в Европа влиза кафе-победител на Cup Of Excellence в Гватемала. Прочети повече тук
  • 2017 г. Отново закупихме кафе от Коста Рика - ферма Доня Илеана на Cup Of Excellence Коста Рика. Прочети повече тук

Най-нови публикации - Всички публикации

Specialty Coffee Expo 2018 започна!
Тазгодишното изложение за специализирано кафе- Specialty Coffee Expo 2018, провеждащо се в Сеатъл, щата Вашингтон, САЩ ще се състои от 19 Април до 22 Април. Изключително сме щастливи че нашият основател- Йордан Дъбов е там и лично ще ни издаде някои от най- новите пикантности в света на специализираното кафе! Очаквайте новини и снимки съвсем скоро! Изложението The Specialty Coffee Expo е създадено с идеята да даде достъпност до всичко необходимо на един професионалист в сферата на специ..