Търсене

Търсене в съдържанието

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичане, аромат, дефекти, чистота на чашата, сладост, киселинност, усещане при отпиване, вкус, послевкус..
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика!
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика! COE Коста Рика 2017 ще се проведе от 23 до 26-и май в столицата Сан Хосе Престижният международен конкурс Cup of Excellence започна и тази година. В момента той се провежда в Хондурас и Гватемала. А ние от DABOV Specialty Coffee се чувстваме истински удовлетворени, че притежаваме уникално редки и специални партиди кафе именно от Гватемала – страната, която роди второто най-добро кафе в света за изминалата година, оценено с 92,09 точки от 100 възможни. Миналата година след изтощителен аукцион, ние от DABOV Specialty Coffee успяхме..
“Откривателят на течното черно злато”.
Самият той – Йордан Дъбов, в открито и лично интервю, ексклузивно в новия брой на Forbes. Научи най-атрактивните факти от създаването на бранда DABOV Specialty Coffee. Какъв е пътя, който вносителят на специалната кафе култура в България извървява? От страстта и любовта към специалното кафе, до достигане на престижните страници с успели български милионери. Цялата статия може да откриеш в бр. 73 на списание Forbes, май 2017. ..
Интервю в Капитал с Йордан Дъбов
В търсене на истината за кафето, Йордан Дъбов разкрива някои тайни и явни факти за бизнеса с кафе, началото и бъдещите планове на Dabov Specialty Coffee. Интервюто можете да прочетете в КАПИТАЛ или по-долу.Автор: Мара ГеоргиеваСнимка: © Цветелина Белутова (с благодарности и към двете за прекрасния материал)"Пекарите на кафе в България със сертифицирани производствени помещения са над 100. Само една пекарна обаче пече Specialty Coffee", казва Йордан Дъбов. Той е собственик на семейната фирма "Мира Мар 08", която е по-известна с търговската си марка Dabov Specialty Сoffee, а бизнесът ..
Отлага се пътуването на Йордан Дъбов до ферма Моплако
Отлага се пътуването на Йордан Дъбов, който трябваше да посети фермите на Хелена Георгиалис, която произвежда едни от най-вкусните кафета, които сме представяли на българския пазар, а именно - етиопското Моплако. В имейл от началото на седмицата Хелена препоръча всички пътувания към страната да бъдат отложени: Ситуацията в Етиопия се влошава, като всеки ден избухват нови боеве в южната част на страната. Правителството е обявило извънредно положение вследствие на продължаващите вече месеци протести на двете основни етнически групи в страната срещу правителството. В района на..
За кафе може да се говори много, но този сблъсък на двама професионалисти - всеки в своя бранш заслужава внимание. ..
Конкурсът "Best of El Salvador" приключи
Както вече обявихме, в периода от 2-ри до 8-и май се проведе за първи път конкурсът и аукцион Best of El Salvador, организиран от основателя на Ona Coffee и Project Origin - Саша Шестич. Идеята за събитието се заражда от факта, че тази година, престижното състезание Cup of excellence 2016 се провежда само в 4 страни, изключвайки една от основните производителки на специално кафе - Ел Салвадор. Въпреки нововъведената политика от Alliance for coffee excellence обаче, Саша вярва, че в Ел Салвадор се крият уникални и много вкусни кафета, които си струва да бъдат открити и опитани.Прочети повече за..
Да започнем с чаша страхотно кафе...
"Не спирай да се наслаждаваш на чашка добро кафе, защото то има една основна функция и тя е да ни радва!" Благодарим на приятелите от списание "Твоята перфектна ваканция", които с най-голямо удоволствие ни позволиха да разкажем за перфектното приготвяне на кафето. Пред изданието Йордан Дъбов споделя кой е един от най-удобните и нестандартни уреди за приготвяне на кафе през предстоящите топли дни. Да, говорим за аеропресата - метод, който малко хора познават, но си струва да се опита. Можеш да прочетеш цялото интервю тук: ..
Нашата кафе академия излиза в кратка почивка
С малко тъга, но и с известна радост ти съобщаваме, че след множество проведени курсове за любители и професионалисти, нашата кафе академия излиза в кратка почивка. Причината за това е, че нашият кафе експерт и професионален бариста Йордан Дъбов тръгва на пътешествие, с една-едничка цел – да открие кафета-съкровища, идващи от плодородните земи на Гватемала и Ел Салвадор. Звучи екзотично нали?За всички истински кафе маниаци е известно, че месец май е месецът на престижния конкурс Cup of excellence 2016. Тази година Йордан Дъбов ще бъде член на международното жури на състезанието ..
Йордан Дъбов: Чаят е божествена напитка!
"Йордан Дъбов е международен дегустатор на кафе, член на не едно жури по света, който с усмивка сам за себе си казва, че мъничко разбира и от чай. Всъщност, всеки слушател на този разговор, без съмнение ще се увери, че Йордан Дъбов не само разбира от чай - и то много, а приема целия ритуал по приготвянето му като нещо лично, изпълнено с познание и специално отношение."Представяме ви едно интересно интервю с Йордан Дъбов за радио Христо Ботев, в което той разкрива любопитни факти за чая - кои са различните видове чай и кой от коя част на растението се добива; как се приготвя и съхранява правилн..
Йордан Дъбов на представянето на Saeco Incanto
На събитието лично се запознах се г-н Дъбов, както и с възможностите и предимствата на кафемашината Saeco Incanto. Там опитах и най-доброто еспресо, което съм пила – без горчивина, с лек сладко-кисел вкус, с много аромат и емоция – точно каквото трябва да бъде първокласното. Затова реших, че един личен и задълбочен разговор с г-н Йордан Дъбов може да бъде много интересен и полезен за разкриването на тайната за приготвяне на първокласно кафе у дома. Вижте какво точно ми сподели той за качествената суровина, за различните методи на приготвяне и за избора на добра кафемашина, която да ползва..
"Тайната на идеалното кафе" с Никол Станкулова
Имало едно време една вълшебна напитка, открита в Африка още през 15 век… Според легендите пастир на кози забелязал, че стадото му станало по-оживено, след като консумирало плодове на един див храст. Любопитен, той сам опитал плода и останал изумен от ободряващия му ефект. Така било открито кафето.В рубриката на „Събуди се” „Никол и специалистите”, Йордан Дъбов ни разхожда из света на кафето и разказва за тайните на идеалната напитка. Съветите на експерта за това как да познаем хубавото кафе гледайте във видеото...
"Йордан Дъбов за кафето" в сп. Good Food
Огромни благодарности на екипа на списание "Good Food", за обширното интервю, което публикуваха в специалното си 150-то издание. В статията Йордан Дъбов разказва за това, как кафето се превръща в професия. Освен това ще научите повече за млякото в кафето, за филтрациите, за смисъла от блендовете, както и много други интересни факти за кафените напитки. Можете да прочетете цялата статия тук!..
Августиада 2015
От 16 до 18 октомври в Стара Загора ще се проведе Фестивалът на виното и културното наследство Августиада, в който Dabov Specialty Coffee ще вземе участие. За четвърта поредна година редица винопроизводители и представители на хранително-вкусовия бранш от страната и чужбина ще се съберат по случай празника на града. Събитието ще се проведе в три поредни дни и ще предложи на посетителите изключително интересна и разнообразна програма. През първия ден ще се състои Конференция Августиада 2015, на която ще се представят любопитни теми свързани с виното и бизнеса. През следващите два дни ще се про..
Показване 1 от 14 от 23 (2 Страници)