Съхранение на кафето

Как да съхранявам кафето си?

Съществуват няколко популярни мита по въпроса за това, как точно да съхраняваме кафето. Основни врагове на кафето са влагата, светлината, въздуха и топлината. Съхранявайки кафето далеч от тях, ще го запазите свежо за по-дълго време. Най-добрата среда за съхранение е херметически затворен контейнер, който да държите на сухо, хладно и тъмно място. Не забравяйте също така, че кафето е много силен абсорбатор на миризми, така че го пазете далеч от подправки.
Замразяване на кафето.
Някои хора съхраняват кафето си във фризер. Ето само няколко причини защо не би трябвало да го правите:
- Кафето е поресто. Кафените зърна са силен абсорбатор, ако съхранявате кафето си във фризер, рискувате да получите „натурален” аромат на риба, месо и др. продукти, които откриваме във всеки фризер.
- Когато кафето се пече, зърната изпускат масла и есенции, които му придават специален аромат. Ще установите, че тези масла са съвсем ясно отличими на тъмно изпечените зърна и еспресо смесите. Когато сложите кафето във фризер, премахвате аромата му, тъй като маслата замръзват.
Кафето в хладилник?
Никога, освен ако не провеждате научен експеримент по въпроса за това, колко време трябва, за да се развали едно чудесно кафе. Хладилникът е едно от най- неподходящите места за съхранение на кафе.
Ако имате възможност, купувайте цели зърна и ги оставете в този си вид колкото се може по-дълго.
Кафе във вакуумна опаковка.
Това, че едно кафе е вакуумирано, не означава, че е свежо. Когато кафето се пече, то отделя въглероден диоксид, който продължава да се отделя дни след печенето. Прясно изпечените зърна могат да се сложат в пакети с едностранен вентил, който позволява на въглеродния диоксид да излезе.
За да бъде едно кафе вакуумирано, то трябва да изкара цялото количество въглероден диоксид. Вакуумирането е най-доброто решение за предварително смляно кафе, което така или иначе няма да има същия чудесен вкус като кафето на зърна.
Ние препоръчваме…
Купувайте винаги колкото е възможно по-прясно изпечено кафе.
Купувайте на малки порцийки, които да ви стигнат за седмица.
След като отворите пакета, съхранявайте кафето в контейнери, които не допускат вътре да навлиза светлина, въздух и влага. Дръжте кафето далеч от миризми.
А ние предлагаме нашето кафе в специални пакети с цип, които пазят аромата на кафето ви дълго, след като сте го отворили за първи път.
По възможност смилайте кафето винаги преди варене.


...

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичане, аромат, дефекти, чистота на чашата, сладост, киселинност, усещане при отпиване, вкус, послевкус..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, специално кафе. А именно DABOV Specialty Coffee.Тази година официалното откриване на Hombry Shop ще б..
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика!
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика! COE Коста Рика 2017 ще се проведе от 23 до 26-и май в столицата Сан Хосе Престижният международен конкурс Cup of Excellence започна и тази година. В момента той се провежда в Хондурас и Гватемала. А ние от DABOV Specialty Coffee се чувстваме истински удовлетворени, че притежаваме уникално редки и специални партиди кафе именно от Гватемала – страната, която роди второто най-добро кафе в света за изминалата година, оценено с 92,09 точки от 100 възможни. Миналата година след изтощителен аукцион, ние от DABOV Specialty Coffee успяхме..
Ел Салвадор, Лос Пиринеос е вече при нас!
Новата партида кафе от фермата на Жилберто Бараона е вече при нас. Дългоочаквото елсалвадорско кафе пристигна преди броени дни. Неговото изпичане вече започна в специалната пекарна на DABOV Specialty Coffee и очакваме всеки момент да бъде налично и в нашия шоурум на ул. Любен Каравелов 58. След намирането на правилния профил на изпичане.... Жилберто Бараона предлага всеки път различни по вкус реколти кафе, като показаните резултати са винаги положителни. Oсновните отглеждани от него сортове са бурбон и пакамара. Той успява да култивира и експериментира със сортове ка..

Намаления и специални предложения

Ацерола и комбуча

Ацерола и комбуча

Плодов чай с каркаде и стафиди, с аромат на ацерола и комбучаСъдържание: хибискус, стафиди (стафиди, слънчогледово масло..

6,90 лв. 9,20 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ ЮНИ 2017 - Индонезия - Project Origin - DABOV Specialty Coffee

КАФЕ НА МЕСЕЦ ЮНИ 2017 - Индонезия - Project Origin - DABOV Specialty Coffee

Фермерите селектират само червените кафеените черешки на ръка, отделя се месестата част от костилката, зърнат..

14,96 лв. 17,60 лв.

Еспресо оборудване “Espresso at Home - Easy”

Еспресо оборудване “Espresso at Home - Easy”

Домашно еспресо оборудване, с което перфектното еспресо е възможно дори в домашни условия. Комплектът включва всички най..

2 960,00 лв. 4 799,00 лв.

Еспресо оборудване “Espresso at Home - Basic”

Еспресо оборудване “Espresso at Home - Basic”

Домашно еспресо оборудване, с което перфектното еспресо е възможно дори в домашни условия. Комплектът включва всички най..

1 980,00 лв. 3 890,00 лв.