Бяхме My Gourmet Cafe, сега сме DABOV Specialty Coffee

Бяхме My Gourmet Cafe, сега сме DABOV Specialty Coffee

Здравейте приятели,
През есента на 2008 г. стартирахме със съпругата ми личен проект, който днес се е превърнал в личен не само за нас. В самото начало идеята бе да печем кафе с възможно най-високо качество, по възможно най-добрия за него и нас начин. Това не се е променило и до днес. От тогава се промениха много други неща.
Генерално, нагласата на голяма част от хората, с които общуваме, промениха навиците си и разбирането си за кафе, а те от своя страна промениха и нагласата на своите приятели. ”Кафе климатът” е по-приветлив. Появиха се много наши колеги, следващи принципите, които движат нас, а това е страхотно.
MyGourmetCafe за нас бе най-логичното наименование и сме му благодарни, за годините прекарани заедно.
Към днешна дата имаме амбицията и енергията да работим още по-усилено и търпеливо, да прекарваме повече време с фермерите, от които купуваме кафето ви, и те да бъдат възможно най-добрите в бранша. Да ви дадем възможност да опитвате по-често и достъпно за вас техните кафета, които са най-добри в това, което правят. И не на последно място - да ни разпознавате по-лесно.
Ние сме семейна фирма и сме щастливи, че е така. Нашето семейсто е Дъбови и днес най-логичното нещо за нас е кафето, което ви предлагаме и сме проследили всичко най-старателно, до момента, до който то не се озове при вас, е да носи името: DABOV.
А нашият бранд да е: DABOV Specialty Coffee

Публикувано от Йордан Дъбов

Йордан Дъбов е кафе експерт на световно ниво, съосновател на Асоциация на българските баристи, собственик на Първата българска пекарна за специални кафета DABOV Specialty Coffee и на My Gourmet Worldкомпания, специализирана в дистрибуцията на висококачествени напитки.

Преди основаването на компанията си през 2008 г., живее и работи в Прага, където е F&B мениджър в италианска верига петзвездни хотели. По образование е джазов музикант. Завършва консерваторията в Прага и до сега в свободното си време обича да свири на тромпет.  

В кафе бизнеса навлиза по-сериозно през 2007 г., когато изкарва първия си курс за баристи и се явява на конкурса по дегустация на кафе в Прага, където стига до финала и се озовава на 8-мо място. От тогава интересът му към кафето е непрестанен и го води през целия му житейски път. Дипломите му и постиженията му в тази област са на световно ниво.

От 2009 г. той е лицензиран кафе-инструктор и маестро бариста 2-ро ниво. Сертифициран е от Европейската асоциация за специално кафе – SCAE (Specialty CoffeeAssociation of Europe).

Йордан Дъбов е международен съдия на шампионатите организирани от SCAE (участва в журито на Българския национален бариста шампионат 2009, 2010 и 2011 г.). Той е и  единственият лицензиран кафе инструктор от SCAE за България и Македония. Това му позволява да издава дипломи с печата на SCAE, които са признати в цял свят.

От 2013 г. е член на международното дегустаторско жури, което избира най-добрите кафета в световен мащаб в рамките на международния конкурс за специални кафета COE (Cup of Excelence). До момента е участвал като жури на конкурсите в Бразилия (2013 г.), Колумбия (2014 г.), Коста Рика (2015 г.) и Гватемала (2016 г.):

COE, Brasil Late Harvest 2012, Varginha, Minas Gerais, 21-25.01.2013

COE, Colombia 2014, Neiva, Huila, 01-06.9.2014

COE, Costa Rica 2015, San Jose, 05-11.05.2015

COE, Guatemala 2016, Guatemala City, 16-20.05.2016

Йордан Дъбов е член на европейската асоциация за гурме кафе – SCAE (Specialty CoffeeAssociation of Europe) и ACE (Alliance for coffee excellence, организатор на международния конкурс Cup Of Excellence).

В момента Йордан Дъбов води курсове за баристи в Асоциацията на българските баристи и DABOB Specialty Coffee Academy, консултира относно бизнес с кафе, извършва одити на качеството на кафе-напитките в няколко големи български и международни вериги заведения.

Обича джаза и доброто кафе…

Препоръчваме Ви тези продукти

Копи Лувак - арабика

Копи Лувак - арабика

Копи Лувак е едно от най-скъпите кафета в света, главно заради уникалния си произход. Ка..

80,30 лв.

..

0,00 лв.

Подаръчен ваучер

Подаръчен ваучер

Подбирането на подарък за близък приятел, роднина, колега или дори за шефа е доста трудна и ангажираща задача. Трябва да..

10,00 лв.

Свързани статии

Нашият нов реален магазин в София
Заедно с отварянето на DABOV Specialty Coffee Academy, отворихме и нашия нов малък магазин в центъра на София. Адресът е: ул. Любен Каравелов 58, а телефоните за връзка с наш консултант са 0885 155 733 и 0882 477 000.  В реалния ни магазин се предлагат всички кафета и чайове, както и аксесоари за приготвяне на кафе и чай. Ако ти се пие кафе на момента - ще ти приготвим с много внимание и ще ти дадем съвети как да го приготвяш и вкъщи. Заповядай всеки делничен ден от 9:30 ч. до ..
Фестивал "Вино и храна"
12 юни 2015 /петък/: Отворено за професионалисти (ресторантьори и хотелиери) – вход с покани 14:00 – 16:00 ч. Отворено за граждани: 16:00 - 20.00 ч. (вход 5 лв.) Официално откриване: 16:00 ч. Гурме-зона график: 17:00 - 18:00 / 18:00 - 19:00 / 19:00 - 20:00 ч. (куверт 15 лв) 13 юни 2015 /събота/:  Отворено: 12:00 - 20.00 ч. (вход 5 лв.)  Гурме-зона график: 13:00 - 14:00 / 14:30 - 15:30 / 16:00 - 17:00 ч. (куверт 15 лв) &n..
Кои сме ние
Създадохме компанията „Мира Мар 08“ ЕООД през 2008 г. като единствената ни цел беше да задоволим търсенето на българския пазар на висококачествени продукти в сегмента ХоРеКа (Хотели, Ресторанти и Кафетерии), а именно – топли напитки (кафе, чай,горещ шоколад) и оборудване. През цялото това време нашите усилия са били и продължават да бъдат насочени единствено към: - подобряване на качеството на продуктите, без да се прави компромис; - подобряване на качеството на услугите, свързани с об..

Коментари към "Бяхме My Gourmet Cafe, сега сме DABOV Specialty Coffee"

Най-нови публикации - Всички публикации

Dabov Specialty Coffee посети La Marzocco
Нашият екип имаше удоволствието да посети и да премине обучение в La Marzocco, лидер в производството на професионални кафемашини в цял свят. Компанията е основана през 1927 г. от Джузепе и Бруно Бамби и води своето начало от Флоренция, Италия, родното място на италианския Ренесанс. Дори и днес високоспециализираният персонал контролира всеки етап от производството на всяка машина, ръчно изработена за всеки клиент. Това беше първото ни посещение, от което си тръгваме с много полезн..
Brewing Шампиона приготвя наше кафе на щанда на Харио
Горди сме да ти съобщим, че нашето любимо кафе от Коста Рика - ферма Доня Илеана днес ще бъде приготвяно на щанда на Hario, по време на Световния Бариста Шампионат, който се провежда в Сеул, Корея.Още по-горди сме от факта, че не кой да е, а самият Световен Шампион за 2016 г. в категория Brewing, ще приготвя нашето кафе. Тецу Касуя от Япония стана световен шампион в категория "филтрирано кафе (brewing) миналата година. Любимото ни кафе от ферма Доня Илеана той ще приготви на V-60. Очакваме довол..