Да започнем с чаша страхотно кафе...

Да започнем с чаша страхотно кафе...


"Не спирай да се наслаждаваш на чашка добро кафе, защото то има една основна функция и тя е да ни радва!"
Благодарим на приятелите от списание "Твоята перфектна ваканция", които с най-голямо удоволствие ни позволиха да разкажем за перфектното приготвяне на кафето. Пред изданието Йордан Дъбов споделя кой е един от най-удобните и нестандартни уреди за приготвяне на кафе през предстоящите топли дни. Да, говорим за аеропресата - метод, който малко хора познават, но си струва да се опита.
Можеш да прочетеш цялото интервю тук:

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Аеропреса

Аеропреса

Аеропреса за приготвяне на кафе.Начин на употреба:1. Извадете буталото и капачето на корпуса, сложете филтър в капачката..

99,00 лв.

Филтър - Аеропреса

Филтър - Аеропреса

Този пакет съдържа 350 AeroPress микро филтъра.Не пропускат финни частици, така че да имате перфектен екстракт всеки път..

13,20 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАЙ 2016 - Био кафе Никарагуа - Сан Хуан дел Рио Коко 200.8 гр.

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАЙ 2016 - Био кафе Никарагуа - Сан Хуан дел Рио Коко 200.8 гр.

Кафе с изразенаа цитрусова сладост. В чашката се открояват нюансите на какао и сушени плодове. Ароматът носи..

11,60 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Ах, кафето!
През последните 10 години Йордан Дъбов е посветил живота си на кафето и на всичко, което се върти около него...Така започва интересният разказ, поместен в списание Агрозона. В брой 47 ще откриете една доста интересна статия, посветена на Specialty Coffee. Пред изданието,Йордан Дъбов разказва за регионите, от които купува кафето и за факторите,които го определят като първокласно. Споделя също любопитни факти за вкусовите характеристики на плода, както и за цената на качеството.Цялата статия ..
Кафе процеси, или от дървото до чувала
Трябва да призная, че в началото на моята кариера бях изключително фокусиран върху закупуването на кафета, преминали през мокрия процес. Преди да започнем да изпичаме кафетата сами, развивахме дистрибуционна дейност на вече изпечени в чужбина кафета и се опитвахме да ги реализираме в България. Всички кафета, които купувахме, бяха мокри - както моноарабиките, така и блендовете. Търсех за себе си и моите клиенти ясно изразената и характерна висока киселинност. А и понеже консумирам ..
"Йордан Дъбов за кафето" в сп. Good Food
Огромни благодарности на екипа на списание "Good Food", за обширното интервю, което публикуваха в специалното си 150-то издание. В статията Йордан Дъбов разказва за това, как кафето се превръща в професия. Освен това ще научите повече за млякото в кафето, за филтрациите, за смисъла от блендовете, както и много други интересни факти за кафените напитки. Можете да прочетете цялата статия тук!..
Йордан Дъбов на представянето на Saeco Incanto
На събитието лично се запознах се г-н Дъбов, както и с възможностите и предимствата на кафемашината Saeco Incanto. Там опитах и най-доброто еспресо, което съм пила – без горчивина, с лек сладко-кисел вкус, с много аромат и емоция – точно каквото трябва да бъде първокласното. Затова реших, че един личен и задълбочен разговор с г-н Йордан Дъбов може да бъде много интересен и полезен за разкриването на тайната за приготвяне на първокласно кафе у дома. Вижте какво точно ми сподели той за качест..
Конкурсът "Best of El Salvador" приключи
Както вече обявихме, в периода от 2-ри до 8-и май се проведе за първи път конкурсът и аукцион Best of El Salvador, организиран от основателя на Ona Coffee и Project Origin - Саша Шестич. Идеята за събитието се заражда от факта, че тази година, престижното състезание Cup of excellence 2016 се провежда само в 4 страни, изключвайки една от основните производителки на специално кафе - Ел Салвадор. Въпреки нововъведената политика от Alliance for coffee excellence обаче, Саша вярва, че в Ел Салвадор с..
Cup of excellence Guatemala 2016 тече с пълна пара!
За всички фенове на първокласното кафе е ясно, че в момента се провежда най-престижният международен конкурс и аукцион за кафе – Cup of excellence 2016.НАУЧИ ВСИЧКО ЗА CUP OF EXCELLENCEТази година състезанието се провежда само в четири държави – Гватемала, Хондурас, Бразилия и Коста Рика, което предизвика неодобрение у някои кафе експерти, но от друга страна така се зароди идеята за проекта Best of El Salvador, където Йордан Дъбов беше част от международното жури и дегустира десетки кафета, от ..
Неустоима паста с вкус на кафе
Всички обичат италианската кухня, известна с неустоимата си паста. Ние също сме фенове на средиземноморската храна, но в съчетание с любимото ни кафе… това вече е незабравимо приключение за небцето. Днес ще ти представим нашата рецепта за домашно приготвена паста с вкус на кафе.Необходими продукти:400 гр. пшенично брашно4 яйца1 с.л. зехтин2 1/2 с.л. филтърно кафеКак да приготвим:1.Пресяваме брашното и правим кладенче, където чукваме яйцата (добре е да са били на стайна температура). След това д..
Приготви си шоколадов крем с бисквитки
За днес сме ти приготвили една сладка и изкушаваща рецепта за шоколадов десерт, в който ще се влюбиш. Хубавото е, че не изисква много време, усилия и продукти, а резултатът е фантастичен и със сигурност е подходящ както за малки, така и за големи.Необходими продукти за една порция:пакетче горещ шоколад CHOCOTIGO (с вкус по избор)130 мл. прясно мляко4-5 шоколадови бисквитикокосови стърготинисметана Начин на приготвяне:Започни с приготвянето на горещия шоколад, като  изсипеш съдържанието..
Cold brew guide... или как да се разхладим с кафе и чай
Летният сезон отдавна тече с пълна пара и всички търсим начини да се спасим от дългите горещи дни. За щастие това е възможно с любимите ни кафета и чайове, в комбинация с някои от уредите за студено кафе на Hario. Днес ще ти представим 4 от тях и ще ти покажем как да приготвиш неустоимо студено изкушение, което да ти прави компания на плажа. Оставяме избора на теб, но на който и метод да се спреш, със сигурност ще останеш приятно изненадан. Предложенията ни са филтрираща бутилка, Water dripper, ..

Коментари към "Да започнем с чаша страхотно кафе..."

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..