Ах, кафето!

Ах, кафето!


През последните 10 години Йордан Дъбов е посветил живота си на кафето и на всичко, което се върти около него...
Така започва интересният разказ, поместен в списание Агрозона. В брой 47 ще откриете една доста интересна статия, посветена на Specialty Coffee. Пред изданието,Йордан Дъбов разказва за регионите, от които купува кафето и за факторите,които го определят като първокласно. Споделя също любопитни факти за вкусовите характеристики на плода, както и за цената на качеството.

Цялата статия можете да прочетете тук!


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Свързани статии

Кафе процеси, или от дървото до чувала
Трябва да призная, че в началото на моята кариера бях изключително фокусиран върху закупуването на кафета, преминали през мокрия процес. Преди да започнем да изпичаме кафетата сами, развивахме дистрибуционна дейност на вече изпечени в чужбина кафета и се опитвахме да ги реализираме в България. Всички кафета, които купувахме, бяха мокри - както моноарабиките, така и блендовете. Търсех за себе си и моите клиенти ясно изразената и характерна висока киселинност. А и понеже консумирам ..
DABOV Specialty Coffee Academy стартира!
Малко след започването на учебната година за учениците, курсовете в нашата кафе-академия също стартираха и записванията за тях вече текат с пълна пара. Всеки желаещ да стане професионален бариста или просто иска да получи нови знания за кафето и приготвянето му ще има тази възможност на нашите курсове - Бариста Любител и Бариста Маестро.Бариста Любител е курс, предназначен за тези от вас, които са почитатели на кафето и искат да научат повече за любимата си напитка. Не само ще получите теоретич..
Да започнем с чаша страхотно кафе...
"Не спирай да се наслаждаваш на чашка добро кафе, защото то има една основна функция и тя е да ни радва!" Благодарим на приятелите от списание "Твоята перфектна ваканция", които с най-голямо удоволствие ни позволиха да разкажем за перфектното приготвяне на кафето. Пред изданието Йордан Дъбов споделя кой е един от най-удобните и нестандартни уреди за приготвяне на кафе през предстоящите топли дни. Да, говорим за аеропресата - метод, който малко хора познават, но си струва да се опита. Можеш ..

Коментари към "Ах, кафето!"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..