Конкурсът "Best of El Salvador" приключи

Конкурсът "Best of El Salvador" приключи

Както вече обявихме, в периода от 2-ри до 8-и май се проведе за първи път конкурсът и аукцион Best of El Salvador, организиран от основателя на Ona Coffee и Project Origin - Саша Шестич. Идеята за събитието се заражда от факта, че тази година, престижното състезание Cup of excellence 2016 се провежда само в 4 страни, изключвайки една от основните производителки на специално кафе - Ел Салвадор. Въпреки нововъведената политика от Alliance for coffee excellence обаче, Саша вярва, че в Ел Салвадор се крият уникални и много вкусни кафета, които си струва да бъдат открити и опитани.

Принципът на провеждане на състезанието е същия като Cup of excellence - кафетата се дегустират и оценяват от международно жури, член на което е и Йордан Дъбов, след което се провежда онлайн търг, от който могат да бъдат закупени. Best of El Salvador обаче успя да ни изненада. Тази година, първото издание на “Най-доброто от Ел Салвадор“ анонсира не едно, а две кафета победители. Ферма Санта Роза на Раул Ривейра се отличи с 88,25 точки, сорт pacamara "натурален/меден" процес на обработка. 
В категория "мокър" процес най-добрите зърна бяха дело на фермата на Евер Лионел Диаз Перез – Милейди, отново с пакамара и получи впечатляващите 88,75 точки. Поздравления за фермерите и изключителния им труд!
За нас бе чест да участваме в този проект. 
Ето едно видео, представящо целия проект Project Origin и Best of El Salvador:

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Руанда Шанги

Руанда Шанги

Богато и сладко кафе, с изразен аромат на цитрусови плодове. Интензивен, дълбок и запомнящ се вкус на кармел, к..

16,80 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Месец на централноамериканските кафета
Изключително сме горди, че имаме възможността да предлагаме първокачествени кафета, отгледани в плодородните почви на Централна Америка, затова решихме да посветим месец май именно на тях. Представяме ти 5 невероятни кафета, кое от кое по-вкусно и ароматно. Ето какво ще откриеш във всеки един пакет кафе от майската ни селекция:Гватемала-Манила де Сан Игнасио• вкус - къпина, ананас, лимон, шоколад и карамел• аромат- мед, кайсия, масло, млечен шоколад• тяло - кремообразно• послевкус - мек и прияте..
Нашата кафе академия излиза в кратка почивка
С малко тъга, но и с известна радост ти съобщаваме, че след множество проведени курсове за любители и професионалисти, нашата кафе академия излиза в кратка почивка. Причината за това е, че нашият кафе експерт и професионален бариста Йордан Дъбов тръгва на пътешествие, с една-едничка цел – да открие кафета-съкровища, идващи от плодородните земи на Гватемала и Ел Салвадор. Звучи екзотично нали?За всички истински кафе маниаци е известно, че месец май е месецът на престижния конкурс Cup of excellenc..
Най-доброто от Ел Салвадор
Конкурсът за специално кафе в Салвадор „The best of El Salvador“ започна, като през първата седмица от 2-ри до 8-и май най-добрите ферми на Ел Салвадор ще имат възможността да представят своите кафета пред международно жури, част от което е и Йордан Дъбов. На 8-и май ще се състои аукцион, на който дегустираните и оценени кафета ще могат да се закупят онлайн.Под секрет можем да заявим, че между кафетата има и такива с над 90 точки, което е наистина изключително. Конкурсът „The best of El Salvador..
Да започнем с чаша страхотно кафе...
"Не спирай да се наслаждаваш на чашка добро кафе, защото то има една основна функция и тя е да ни радва!" Благодарим на приятелите от списание "Твоята перфектна ваканция", които с най-голямо удоволствие ни позволиха да разкажем за перфектното приготвяне на кафето. Пред изданието Йордан Дъбов споделя кой е един от най-удобните и нестандартни уреди за приготвяне на кафе през предстоящите топли дни. Да, говорим за аеропресата - метод, който малко хора познават, но си струва да се опита. Можеш ..
Cup of excellence Guatemala 2016 тече с пълна пара!
За всички фенове на първокласното кафе е ясно, че в момента се провежда най-престижният международен конкурс и аукцион за кафе – Cup of excellence 2016.НАУЧИ ВСИЧКО ЗА CUP OF EXCELLENCEТази година състезанието се провежда само в четири държави – Гватемала, Хондурас, Бразилия и Коста Рика, което предизвика неодобрение у някои кафе експерти, но от друга страна така се зароди идеята за проекта Best of El Salvador, където Йордан Дъбов беше част от международното жури и дегустира десетки кафета, от ..
Cup of excellence Гватемала обяви резултатите от конкурса
Както вече обявихме, международният конкурс за кафе Cup of excellence в Гватемала се проведе през месец май, като дегустациите и оценките на международното жури (член, на което беше Йордан Дъбов) приключиха на 20-и май и ето, че вече разполагаме и с дългоочакваните резултати. След множество капинги и посещения на ферми и плантации, най-накрая всеки оценяващ може да сравни своите оценки и резултати с финалните и да прецени дали съвпадат с мнението на другите членове. А само след няколко седмици, ..
Берг Ву е световният бариста шампион за 2016
Ето, че Световният бариста шампионат за тази година приключи и победителят е ясен. След страхотна прецизност, техника и презентация на финала, Берг Ву от Тайван спечели титлата световен бариста шампион за 2016 г. Берг участва в шампионата за 3-ти път – той се състезава през 2014 г. в Римини и през 2015 в Сиатъл, но след вчерашното си впечатляващо участие, той остави следа в историята на това състезание. За първи път представител от Тайван стига до финала. Берг Ву и съпругата му имат малко кафе..

Коментари към "Конкурсът "Best of El Salvador" приключи"

Най-нови публикации - Всички публикации

Плодов чай
Една топла чаша чай е позитивен източник на енергия. Чаят, приготвен по правилния начин, който не е нито прекалено силен, нито прекалено слаб, комбиниран с ежедневен упражнения, може да поддържа тялото ви здраво. Това е така защото той освежава тялото и духа на човека и улеснява потока на енергията. През променящите се сезони плодовият чай действа като естествен термостатичен регулатор. Според съвременните медицински изследвания е доказано, че плодовете притежават изобилие от свойства, полезни..
Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..