Неустоима паста с вкус на кафе

Неустоима паста с вкус на кафе

Всички обичат италианската кухня, известна с неустоимата си паста. Ние също сме фенове на средиземноморската храна, но в съчетание с любимото ни кафе… това вече е незабравимо приключение за небцето. Днес ще ти представим нашата рецепта за домашно приготвена паста с вкус на кафе.

Необходими продукти:

  • 400 гр. пшенично брашно
  • 4 яйца
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 1/2 с.л. филтърно кафе

Как да приготвим:

1.Пресяваме брашното и правим кладенче, където чукваме яйцата (добре е да са били на стайна температура). След това добавяме и зехтина.

2.Замесваме първо с вилица, като в яйцата малко по малко се добавя брашното, след което продължаваме да месим на ръка.

3.За да не стане прекалено твърдо тестото, ще добавим 2 ½ супени лъжици филтърно кафе, приготвено чрез метод по твой избор. Ние се спряхме на любимия ни Хемекс, но ако предпочиташ V-60, аеропреса, френска преса или някой друг метод също няма да сбъркаш. Тук важна е суровината, затова се довери на някое specialty кафе от нашата колекция. Нашият избор е плодовата Кения Кегуа, но ти се съобрази с вкусовите си предпочитания и избери любимото си кафе.

ПРОЧЕТИ КАК ДА СИ ПРИГОТВИШ НЕУСТОИМО КАФЕ ВКЪЩИ.

Малко се поувлякохме, но кафето в случая е тайната частица, която ще промени изцяло вкуса на пастата.

4. Увиваме тестото във фолио и го оставяме за половин час да се отпусне на стайна температура.

5. Набрашняваме обилно работната повърхност и топката тесто, и започваме да разточваме възможно най-тънко. Благодарение на кафената течност, тестото е лесно за разточване и не се къса.

6. Получената кора нарязваме на лентички (талиатели) и оставяме за половин час да изсъхне.

7. Сваряваме получената паста в голяма тенджера с подсолена вода за 5-6 мин., а после сервираме със сос или гарнитура по избор.

За перфектен завършек си приготви вкусно еспресо и се наслади. А ако решиш да приготвиш тази вкусна паста с кафе, не се колебай да ни споделиш резултата.




Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създаден през 1941 година ..

96,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Кафеени мъфини
Днес мислим да надникнем и отвъд „кухнята на кафето“ (не че няма да приготвим отново кафе), но основното в менюто ни няма да бъде напитка. Отхвърляйки малко брашно от ляво и от дясно, в крайна сметка остана и достатъчно, за да успеем да приготвим рецептата си, поне за един път. А ако остане и за втори ще бъде чудесно. Това, което смятаме да приготвим, са шоколадови мини мъфини с кафе арабика, чийто освежаващ аромат ще придаде на тези сладки малки кексчета допълнителен "отскок", дори повече от ба..
Хемекс празнува своя 75-ти рожден ден
През 1941 година ексцентричният химик д-р Питър Шлумбом изобретява уникалния уред за приготвяне на кафе - Хемекс. По време на кариерата си той създава над 300 патента, вариращи от шейкъри за приготвяне на коктейли до автомобили. Неговата мисия е била да превръща ежедневните предмети в по-интересни, функционални и приятни за използване.Шлумбом искал да открие не само как да извлече перфектния екстракт от кафеното зърно, но също и да създаде уред, който да бъде красив и забележителен. Благодарение..
Първият международен проект на DABOVSpecialtyCoffee вече е факт!
Горди сме да се похвалим, че първият международен проект с участието на DABOV Specialty Coffee стартира на 20.04.2016 г. Мястото е най-новият кофи шоп, който се намира в центъра на Лондон и ще го познаеш под името „Coffee Life“.Нещото, което ще ти направи внезапно първо впечатление, след прекрачването на прага, е интериорният дизайн на (не можем да го наречем дори заведение – звучи недостатъчно за подобен тип място) този малък кафеен кът от рая. С няколко крачки по-напред започват да се отк..
Да започнем с чаша страхотно кафе...
"Не спирай да се наслаждаваш на чашка добро кафе, защото то има една основна функция и тя е да ни радва!" Благодарим на приятелите от списание "Твоята перфектна ваканция", които с най-голямо удоволствие ни позволиха да разкажем за перфектното приготвяне на кафето. Пред изданието Йордан Дъбов споделя кой е един от най-удобните и нестандартни уреди за приготвяне на кафе през предстоящите топли дни. Да, говорим за аеропресата - метод, който малко хора познават, но си струва да се опита. Можеш ..
Предствяме ти кафе от Руанда, ферма Шанги
Днес ще те запознаем с едно от четирите ни нови попълнения, част от Project Origin, а именно Руанда Шанги.Това кафе е отгледано в Руанда – малка държава, разположена в централна Африка, заключена между Уганда, Бурунди, Демократична република Конго и Танзания. Белязана от тежки исторически събития и недобра вътрешна политика, Руанда не може да се похвали с висока земеделска производителност, въпреки че отглеждането на различни култури е основния поминък на местните. Освен липсата на закони за соб..
Chocotigo – новото шоколадово изкушение
Не крием, че освен на кафето, сме почитатели и на други вкусни напитки, като чая и шоколада. И тъй като обичаме да правим всичко по нашия си начин, преди време създадохме висококачествените чайове DelmarTe, които съчетават в себе си най-добрите вкусове и аромати и с гордост можем да се похвалим, че почитателите на първокласния чай оценяват и харесват нашия продукт.Шоколадът също ни е фаворит, затова решихме да създадем наша марка шоколади, с вкусове по наш избор и качество по наш стандарт. Предс..
Приготви си шоколадов крем с бисквитки
За днес сме ти приготвили една сладка и изкушаваща рецепта за шоколадов десерт, в който ще се влюбиш. Хубавото е, че не изисква много време, усилия и продукти, а резултатът е фантастичен и със сигурност е подходящ както за малки, така и за големи.Необходими продукти за една порция:пакетче горещ шоколад CHOCOTIGO (с вкус по избор)130 мл. прясно мляко4-5 шоколадови бисквитикокосови стърготинисметана Начин на приготвяне:Започни с приготвянето на горещия шоколад, като  изсипеш съдържанието..
Коста Рика и Хондурас обявиха победителите на COE
След като ти споделихме резултатите от COE 2016 в Гватемала, където Йордан Дъбов беше част от международното жури, ето че излязоха класиранията и на други две държави, участващи в конкурса. За всяка държава-участничка в Cup of excellence предстои да се проведе онлайн търг, включващ всички ферми, класирали се сред победителите, чрез който всеки фермер ще има възможност да продаде тазгодишната си реколта и да получи справедлива цена за труда си. Това е и една от причините, поради които толкова мно..
Cold brew guide... или как да се разхладим с кафе и чай
Летният сезон отдавна тече с пълна пара и всички търсим начини да се спасим от дългите горещи дни. За щастие това е възможно с любимите ни кафета и чайове, в комбинация с някои от уредите за студено кафе на Hario. Днес ще ти представим 4 от тях и ще ти покажем как да приготвиш неустоимо студено изкушение, което да ти прави компания на плажа. Оставяме избора на теб, но на който и метод да се спреш, със сигурност ще останеш приятно изненадан. Предложенията ни са филтрираща бутилка, Water dripper, ..

Коментари към "Неустоима паста с вкус на кафе"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..