Cold brew guide... или как да се разхладим с кафе и чай

Cold brew guide... или как да се разхладим с кафе и чай

Летният сезон отдавна тече с пълна пара и всички търсим начини да се спасим от дългите горещи дни. За щастие това е възможно с любимите ни кафета и чайове, в комбинация с някои от уредите за студено кафе на Hario. Днес ще ти представим 4 от тях и ще ти покажем как да приготвиш неустоимо студено изкушение, което да ти прави компания на плажа. Оставяме избора на теб, но на който и метод да се спреш, със сигурност ще останеш приятно изненадан. Предложенията ни са филтрираща бутилка, Water dripper, V60 Ice Coffee maker и Tea Dripper Largo, които са изключително лесни и удобни за приготвяне на студени напитки. Набави си любимия вкус кафе и можеш да започнеш с приготвянето. Ето и нашия наръчник, който ще ти помогне да извлечеш най-добрия вкус, а ако все още не притежаваш някой от тези уникални уреди, те съветваме да се снабдиш с такъв, защото само сега са на специални цени. 








Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Харио - Уред за филтриране на студено кафе

Харио - Уред за филтриране на студено кафе

Ледено кафе за горещите летни дни с V60 Ice Coffee Maker на Харио - уникален уред за приготвяне на студено кафе.Начин на..

49,00 лв.

Харио - Уред за студена филтрация WDC-6

Харио - Уред за студена филтрация WDC-6

Харио - Water Dripper е метод за приготвяне на студено кафе.Отнема между 4 и 8 часа.Достатъчно за да приготвите между 2 ..

520,00 лв.

Харио - Филтрираща бутилка за студено кафе

Харио - Филтрираща бутилка за студено кафе

Един изключително удобен и красив уред за приготвяне на студено кафе.Разработен от Японската компания Харио.Този уред ще..

62,59 лв.

Харио - Уред за приготвяне на чай Ларго

Харио - Уред за приготвяне на чай Ларго

Интересен и удобен метод за приготвяне на чай от Харио.  Изключително лесен за употреба и почистване. Начин за..

82,00 лв.

Свързани статии

Да започнем с чаша страхотно кафе...
"Не спирай да се наслаждаваш на чашка добро кафе, защото то има една основна функция и тя е да ни радва!" Благодарим на приятелите от списание "Твоята перфектна ваканция", които с най-голямо удоволствие ни позволиха да разкажем за перфектното приготвяне на кафето. Пред изданието Йордан Дъбов споделя кой е един от най-удобните и нестандартни уреди за приготвяне на кафе през предстоящите топли дни. Да, говорим за аеропресата - метод, който малко хора познават, но си струва да се опита. Можеш ..
Неустоима паста с вкус на кафе
Всички обичат италианската кухня, известна с неустоимата си паста. Ние също сме фенове на средиземноморската храна, но в съчетание с любимото ни кафе… това вече е незабравимо приключение за небцето. Днес ще ти представим нашата рецепта за домашно приготвена паста с вкус на кафе.Необходими продукти:400 гр. пшенично брашно4 яйца1 с.л. зехтин2 1/2 с.л. филтърно кафеКак да приготвим:1.Пресяваме брашното и правим кладенче, където чукваме яйцата (добре е да са били на стайна температура). След това д..
Chocotigo – новото шоколадово изкушение
Не крием, че освен на кафето, сме почитатели и на други вкусни напитки, като чая и шоколада. И тъй като обичаме да правим всичко по нашия си начин, преди време създадохме висококачествените чайове DelmarTe, които съчетават в себе си най-добрите вкусове и аромати и с гордост можем да се похвалим, че почитателите на първокласния чай оценяват и харесват нашия продукт.Шоколадът също ни е фаворит, затова решихме да създадем наша марка шоколади, с вкусове по наш избор и качество по наш стандарт. Предс..
Приготви си шоколадов крем с бисквитки
За днес сме ти приготвили една сладка и изкушаваща рецепта за шоколадов десерт, в който ще се влюбиш. Хубавото е, че не изисква много време, усилия и продукти, а резултатът е фантастичен и със сигурност е подходящ както за малки, така и за големи.Необходими продукти за една порция:пакетче горещ шоколад CHOCOTIGO (с вкус по избор)130 мл. прясно мляко4-5 шоколадови бисквитикокосови стърготинисметана Начин на приготвяне:Започни с приготвянето на горещия шоколад, като  изсипеш съдържанието..
Кения Гатурири
В началото на 1930 г. правителството на Кения наема Скот Лаборатори, за да проучи и събере база данни за видовете кафе, които са най-подходящи за отглеждане в региона. Целта била да се изберат видове с високо качество на чашката и устойчивост на суша и болести. След като събират данни измежду 42 различни кафеени дръвчета, които виреят в региона, от Скот Лаборатори стигат до заключението, че два сорта се открояват от останалите със своята комплексност, изразена сладост в чашката и плодови нотки. ..
Система за водородна вода на Харио
С голямо удоволствие искаме да Ви представим последната иновация на Харио що се отнася до водата - системата, която обогатява с водород нашата обикновена вода. Ще се опитаме да обясним какво точно означава това и какви са ползите от тази необикновена вода. Водата покрива около 71% от земната повърхност и тя изгражда 70-75% от човешкото тяло - това показва колко фундаментално вещество е тя. Нейната молекула се състои от един атом кислород и два атома водород (H2O), но с това не се и..

Коментари към "Cold brew guide... или как да се разхладим с кафе и чай"

Най-нови публикации - Всички публикации

Dabov Specialty Coffee посети La Marzocco
Нашият екип имаше удоволствието да посети и да премине обучение в La Marzocco, лидер в производството на професионални кафемашини в цял свят. Компанията е основана през 1927 г. от Джузепе и Бруно Бамби и води своето начало от Флоренция, Италия, родното място на италианския Ренесанс. Дори и днес високоспециализираният персонал контролира всеки етап от производството на всяка машина, ръчно изработена за всеки клиент. Това беше първото ни посещение, от което си тръгваме с много полезн..
Brewing Шампиона приготвя наше кафе на щанда на Харио
Горди сме да ти съобщим, че нашето любимо кафе от Коста Рика - ферма Доня Илеана днес ще бъде приготвяно на щанда на Hario, по време на Световния Бариста Шампионат, който се провежда в Сеул, Корея.Още по-горди сме от факта, че не кой да е, а самият Световен Шампион за 2016 г. в категория Brewing, ще приготвя нашето кафе. Тецу Касуя от Япония стана световен шампион в категория "филтрирано кафе (brewing) миналата година. Любимото ни кафе от ферма Доня Илеана той ще приготви на V-60. Очакваме довол..