Карамелено фрапучино

Карамелено фрапучино

Богато, кремаво и вкусно.
Можем да пием това карамелено фрапучино цяло лято без да ни омръзне нито за миг.
Тази рецепта е добре балансирана, достатъчно сладка и без излишни калории.
Приготвихме я с нашата специална Колумбия „
Аргелия“, която от своя страна допринася за сладостта с нежен аромат на жив цитрус и естествен вкус на карамел.

Какво ви е необходимо за да приготвите:

 - 3 чаши лед на кубчета

 -1 чаша студено кафе 

 - 1/2 чаша неподсладено бадемово мляко (или използвайте любимото си на вкус мляко)

 - 1/2 ч.л. ванилов екстракт (на прах или течна)

 - 2 с.л. разбита сметана (за топинга)

 - 1 с.л. течен карамел (за топинга)

Как да приготвим:
Най-добре е първо да започнете с приготвянето на кафето, после всичко останало става мигновено.
За кафето ние препоръчваме да използвате филтрация посредством v60 или хемекс (може да прочетете как да ги приготвиш в нашия наръчник тук: BrewingGuide).
Така екстрактът от кафето ще бъде най-пълноценен и ще запази до голяма степен естествения си вкус и аромат.
След като сте готови с приготвянето му може да го оставите за около 10-15 минути докато се охлади.

Когато сте готови с вече охладеното кафе, смесете заедно с леда, млякото и ванилията в блендера и разбийте до гладко и кремообразно състояние. Тук е моментът и да опитате дали фрапучиното ви има нужда от още нещо. Така приготвено, на нас ни допада много, но ако е необходимо добавете още мляко или кафе. След като приключите с блендера, изсипете готовата смес в чашите, в които ще сервирате (препоръчваме ви с по-голямо гърло, за да може да добавите достатъчно от топинга).
Поставете достатъчно от топинга, така че да образува връх и залейте с карамел.

Voilà! Фрапучиното ви е готово и чака да бъде изпито.


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Харио - Скертон - ръчна кафемелачка

Харио - Скертон - ръчна кафемелачка

Изключително компактна ръчна кафемелачка от Японския производител на кафе-аксесоари Харио.Невероятно лесна за употреба и..

69,00 лв.

Харио - Уред за студена филтрация WDC-6

Харио - Уред за студена филтрация WDC-6

Харио - Water Dripper е метод за приготвяне на студено кафе.Отнема между 4 и 8 часа.Достатъчно за да приготвите между 2 ..

520,00 лв.

..

0,00 лв.

Харио - Филтрираща бутилка за студено кафе

Харио - Филтрираща бутилка за студено кафе

Един изключително удобен и красив уред за приготвяне на студено кафе.Разработен от Японската компания Харио.Този уред ще..

62,59 лв.

Свързани статии

Студено кафе с канела
Ако сте любители на студеното кафе, определено ще ви се прииска да опитате тази доста лесна за приготвяне рецепта и да се насладите на разхладата в горещините. За да баланасираме вкуса с мека сладост, ще добавим малко канела и кафява захар.Ето и всичко необходимо за приготвянето му:- 2/3 чаши едро смляно кафе (като за хемекс и филтрации)- 3 чаши вода- 1 ч.л. канела- 3 с.л. кафява захарНие приготвихме тази рецепта с едно от специалните ни кафета - етиопското Моплако, което придава допълнител..
Бахамско кафе
Определено тази рецепта влиза в топ 10 и предпочитани от нас за освежаващо лято.Бахамско кафе, може и да не ви говори нищо първосигнално, или това което се сещате е в съвсем друга насока... Веган е, така че да се върнем по темата.Сладко, свежо, разхладително... все подходящи думички, с които можем да го наречем, особено за лятото звучат като блян, нали?Как да започнем приготвянето му? Малко заготовка и подредба на всичко необходимо, винаги е полезна при същинското приготвяне (което така или инач..
Малинов мока шейк с кафе
Лятото е в разгара си и ние не спираме да мечтаем за така дълго чаканата отпуска, която така и не идва. Затова, за да подсладим деня си, ще приготвим една лятна “магия“.Днешната рецепта е за малинов мока шейк с кафе арабика, със страхотна плодова свежест. А в комбинация с бързото приготвяне (за по-малко от 4 минути), е просто незаменим коктейл за летните жеги.За тази рецепта ни е необходим 1 шот еспресо, шоколадов чипс (или фино начупен шоколад), ванилов сладолед и малини (замразени). Ако обичаш..
Кафеени мъфини
Днес мислим да надникнем и отвъд „кухнята на кафето“ (не че няма да приготвим отново кафе), но основното в менюто ни няма да бъде напитка. Отхвърляйки малко брашно от ляво и от дясно, в крайна сметка остана и достатъчно, за да успеем да приготвим рецептата си, поне за един път. А ако остане и за втори ще бъде чудесно. Това, което смятаме да приготвим, са шоколадови мини мъфини с кафе арабика, чийто освежаващ аромат ще придаде на тези сладки малки кексчета допълнителен "отскок", дори повече от ба..

Коментари към "Карамелено фрапучино"

Най-нови публикации - Всички публикации

Specialty Coffee Expo 2018 започна!
Тазгодишното изложение за специализирано кафе- Specialty Coffee Expo 2018, провеждащо се в Сеатъл, щата Вашингтон, САЩ ще се състои от 19 Април до 22 Април. Изключително сме щастливи че нашият основател- Йордан Дъбов е там и лично ще ни издаде някои от най- новите пикантности в света на специализираното кафе! Очаквайте новини и снимки съвсем скоро! Изложението The Specialty Coffee Expo е създадено с идеята да даде достъпност до всичко необходимо на един професионалист в сферата на специ..
Cup Of Excellence Никарагуа 2018 приключи успешно
Изключително сме щастливи да споделим с вас новината, че вече имаме резултатите от COE- Cup Of Excellence Nicaragua 2018. В кратък разговор по телефона, Йордан Дъбов, който беше част от таз годишното международно жури, сподели: „ Това бяха четири дни, изпълнени с много изненадващи и вълнуващи кафета! Благодарим на всички фермерите от Никарагуа, които са положили огромен труд в отглеждането на толкова уникални и вкусни кафета! Опитахме няколко изключителни партиди кафе и се надявам нашето..