Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал

Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал

Днес ти представяме поредното кафе от Project Origin, което вече се превръща в тотален фаворит – Панама – Гран дел Вал.

Прeз годините сме имали много кафета от тази централноамериканска страна и никога не са ни разочаровали. ВИЖ КОИ ДРУГИ ПАНАМСКИ КАФЕТА СМЕ ИЗПИЛИ
Кaфеената плантация на семейство Фернандез е разположена в северните планински райони на Панама, в малкото градче Букет, в провинция Чирики. При надморска височина над 1600 м., този красив регион се характеризира с лека мъгла, богата вулканична почва, свежи минерални извори и е обграден от планински гори.
По тези земи разнообразието от местни растения е голямо и според кафе експертите, тази част на Букет е основният производител на кафе в Панама.
През 1991 г. Рикардо Фернандез  и съпругата му откриват кафеената плантация “Фернандез”, след което придобиват още няколко плантации в региона. В края на хилядолетието купуват и ферма “La Fortuna - уникална кафе плантация, разположена по склоновете на вулкана Бару, на височина от 1600 метра. Фермата е обградена от високи екзотични и цитрусови дървета и водни басейни.
През 2003 година семейство Фернандез строят първата в Панама екологична фабрика за кафе, която използва най-новите и еко съобразни технологии за обработка. Този начин на обработка използва минимални количества вода и все пак ефективно отделя месестата част от зърното. По този начин фермата допринася за опазване на околната среда и запазване на природните ресурси.
От 1999 година, плантациите на Фернандез са сертифицирани  от престижната организация Rainforest Alliance N.Y. Този сертификат се дава само на кафе ферми, които постоянно участват в дейности, подпомагащи опазването на природата. Фермата на семейство Фернандез е една от двете плантации в Панама, които са сертифицирани. 
 
Именно от тези екологични земи идва и нашето кафе Панама-Гран дел Вал.  То се отглежда при надморска височина от 1800-2000 м и е сорт Типика. В чашката ще усетиш нюанси на лайм, праскова и цитрус. Тялото е кремообразно, а послевкусът с приятна плодова киселинност. Не искаме да се хвалим, но определено това кафе се превърна във фаворит сред почитателитена specialty coffee, затова ако все още не си го опитал, сега е моментът. Поръчай от нашия онлайн магазин или заповядай на място в шоурума ни на адрес ул. Любен Каравелов 58.
Очакваме те!
 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създаден през 1941 година ..

96,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

В търсене на истината за Етиопското кафе
Днес ще ви разкажем за необикновеното етиопско кафе, известно с невероятния си и запомнящ се вкус.За да може обаче да разберете „специалното” за това кафе, трябва да се върнем малко или доста назад във времето.В тази връзка искам да спомена, че за едно кафеено храстче са нужни поне 3 години, за да достигне пълна зрялост и да дава хубави плодове.Сега си представете тези 3 години наложени върху времева линия от 200 хиляди години, които в човешките представи са огромно като „количество” време..
Месец на централноамериканските кафета
Изключително сме горди, че имаме възможността да предлагаме първокачествени кафета, отгледани в плодородните почви на Централна Америка, затова решихме да посветим месец май именно на тях. Представяме ти 5 невероятни кафета, кое от кое по-вкусно и ароматно. Ето какво ще откриеш във всеки един пакет кафе от майската ни селекция:Гватемала-Манила де Сан Игнасио• вкус - къпина, ананас, лимон, шоколад и карамел• аромат- мед, кайсия, масло, млечен шоколад• тяло - кремообразно• послевкус - мек и прияте..
COE Гватемала 2016 в момента…
Както обещахме, ще те държим в течение със случващото се в далечна Гватемала, където се провежда конкурсът Cup of excellence Guatemala 2016. Освен провеждащата се в момента дегустационна сесия (която трае 5 дена), проектът дава възможност на журито да посети фермите-победителки от миналогодишното издание на конкурса и да се запознае с фермерите, положили толкова много труд и усилия за да произведат първокласно кафе. Тяхната мотивация за отглеждането на специално кафе идва от справедливата цена, ..
Предствяме ти кафе от Руанда, ферма Шанги
Днес ще те запознаем с едно от четирите ни нови попълнения, част от Project Origin, а именно Руанда Шанги.Това кафе е отгледано в Руанда – малка държава, разположена в централна Африка, заключена между Уганда, Бурунди, Демократична република Конго и Танзания. Белязана от тежки исторически събития и недобра вътрешна политика, Руанда не може да се похвали с висока земеделска производителност, въпреки че отглеждането на различни култури е основния поминък на местните. Освен липсата на закони за соб..
Едно етиопско кафе, от местност Кочере
Всеизвестен факт е, че Етиопия е родината на кафето. Факт, достатъчен да опише всяко зрънце, идващо от тези земи. От тази африканска държава сме имали много кафета, и всяко едно от тях е било изключително харесвано и затова не се поколебахме да се спрем на Етиопия Кочере. НАУЧИ КОИ ДРУГИ ЕТИОПСКИ КАФЕТА СМЕ ПРЕДЛАГАЛИЕтиопия Кочере е четвъртото кафе от Project Origin, което искаме да ти представим. То идва от местност Кочере, в непосредствена близост до Иргачеф. Както знаем този регион е изключи..

Коментари към "Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..