Нови кафета


Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Ел Салвадор, Лос Пиринеос е вече при нас!
Новата партида кафе от фермата на Жилберто Бараона е вече при нас. Дългоочаквото елсалвадорско кафе пристигна преди броени дни. Неговото изпичане вече започна в специалната пекарна на DABOV Specialty Coffee и очакваме всеки момент да бъде налично и в нашия шоурум на ул. Любен Каравелов 58. След намирането на правилния профил на изпичане.... Жилберто Бараона предлага всеки път различни по вкус реколти кафе, като показаните резултати са винаги положителни. Oсновните отглежда..
Кения Гатурири
В началото на 1930 г. правителството на Кения наема Скот Лаборатори, за да проучи и събере база данни за видовете кафе, които са най-подходящи за отглеждане в региона. Целта била да се изберат видове с високо качество на чашката и устойчивост на суша и болести. След като събират данни измежду 42 различни кафеени дръвчета, които виреят в региона, от Скот Лаборатори стигат до заключението, че два сорта се открояват от останалите със своята комплексност, изразена сладост в чашката и плодови нотки. ..
Любимото Моплако отново е тук + 3 нови кафета
Имаме една страхотна новина за всички любители на кафето и тя е, че едно от най-обичаните и търсени кафета отново е при нас след кратко отсъствие. Да, говорим именно за етиопското Моплако! В момента пътува към нас и от другата седмица вече ще е и в твоя дом. Етиопия Моплако е едно уникално кафе, сорт типика, което всички очаквахме с нетърпение. Идва от познатия планински регион Иргачеф, откъдето идват едни от най-добрите кафета в световен мащаб. Ферма Моплако е разположена на 1700-1800 метра на..
Едно етиопско кафе, от местност Кочере
Всеизвестен факт е, че Етиопия е родината на кафето. Факт, достатъчен да опише всяко зрънце, идващо от тези земи. От тази африканска държава сме имали много кафета, и всяко едно от тях е било изключително харесвано и затова не се поколебахме да се спрем на Етиопия Кочере. НАУЧИ КОИ ДРУГИ ЕТИОПСКИ КАФЕТА СМЕ ПРЕДЛАГАЛИЕтиопия Кочере е четвъртото кафе от Project Origin, което искаме да ти представим. То идва от местност Кочере, в непосредствена близост до Иргачеф. Както знаем този регион е изключи..
Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал
Днес ти представяме поредното кафе от Project Origin, което вече се превръща в тотален фаворит – Панама – Гран дел Вал.Прeз годините сме имали много кафета от тази централноамериканска страна и никога не са ни разочаровали. ВИЖ КОИ ДРУГИ ПАНАМСКИ КАФЕТА СМЕ ИЗПИЛИКaфеената плантация на семейство Фернандез е разположена в северните планински райони на Панама, в малкото градче Букет, в провинция Чирики. При надморска височина над 1600 м., този красив регион се характеризира с лека мъгла, богата ву..
Предствяме ти кафе от Руанда, ферма Шанги
Днес ще те запознаем с едно от четирите ни нови попълнения, част от Project Origin, а именно Руанда Шанги.Това кафе е отгледано в Руанда – малка държава, разположена в централна Африка, заключена между Уганда, Бурунди, Демократична република Конго и Танзания. Белязана от тежки исторически събития и недобра вътрешна политика, Руанда не може да се похвали с висока земеделска производителност, въпреки че отглеждането на различни култури е основния поминък на местните. Освен липсата на закони за соб..
Кафе Коста Рика - Доня Илеана е вече тук!
С най-голяма радост Ви споделяме, че дълго чаканото кафе от Коста Рика, ферма Доня Илеана е вече при нас и се пече! Няма как да прикрием вълнението си от тази новина, тъй като това не е просто кафе. Кафе Коста Рика-Доня Илеана е един от финалистите на Cup of Excellence 2015 и получи впечатляващите  85.68 точки.Както вече Ви казахме, това костариканско кафе има уникален вкусов профил – вкус на сушени плодове, малини и ягоди, както и аромат на канела и кафява захар. Тялото е кремообр..
Кафе на месец октомври 2015 Индонезия Калоси
Представяме ви най-новото попълнение на DABOV Specialty Coffee, което идва не от къде да е, а от далечна Индонезия.Кафе Калоси се отлежда на остров Сулавеси - остров с дълга история и плодородна почва. Именно заради почвата и климата на острова, ние имаме възможността да вкусим това уникално кафе.Калоси е богато и сладко кафе, с аромат на черен шоколад, карамел и добре узрели плодове. Вкусът е карамелен, с нотки на червено грозде и червени сливи. Кремообразното тяло придава приятна и свежа кисе..
Нашето кафе финалист на COE в Коста Рика пристига!
С най-голяма радост ви споделяме, че дългоочакваното био кафе от Коста Рика, един от финалистите на Cup Of Excellence тази година, вече е натоварено на кораб и пътува към нас. Предполагаемата дата на пристигане е 20-ти октомври, а на 2-ри ноември започваме да го печем. Защо сме толкова развълнувани? Защото кафето от ферма Доня Илеана има уникален вкусов профил, който се характеризира с изразена и неподправена сладост. В чашката ще откриете вкуса на сушени плодове, малини и ягоди, а в арома..
Показване 1 от 10 от 14 (2 Страници)

Най-нови публикации - Всички публикации

Андреа Фагиани се състезава с Dabov Specialty Coffee
И тази години в Римини по време на 39-то Международно изложение Sigep  десетки баристи от цялата страна се състезаваха за титлата шампион на Италия и честта да представят страната на световния шампионат за баристи.  Участниците трябваше да приготвят за 15 минути 4 еспресо напитки, 4 топли напитки на основата на кафе и мляко и 4 базирани на еспресо авторски неалкохолни напитки. Изключителна чест за нас е да ви съобщим, че Андреа Фагиани избра да се състезава на това важ..
Dabov Specialty Coffee посети La Marzocco
Нашият екип имаше удоволствието да посети и да премине обучение в La Marzocco, лидер в производството на професионални кафемашини в цял свят. Компанията е основана през 1927 г. от Джузепе и Бруно Бамби и води своето начало от Флоренция, Италия, родното място на италианския Ренесанс. Дори и днес високоспециализираният персонал контролира всеки етап от производството на всяка машина, ръчно изработена за всеки клиент. Това беше първото ни посещение, от което си тръгваме с много полезн..