Панама Гейша Личело

Панама Гейша Личело

Фермата на Найнти Плъс в Панама се състои от 134 хектара кафеени насаждения, от които 35 са защитен национален парк със самобитна флора и фауна. Този терен е запазен в идеално състояние е населен с многобройни местни видове птици, маймуни и ягуари. Събирането на реколтата е обикновено от средата на ноември до февруари. По това време се наемат още около 25 човека от местното племе Нгьобе, които събират кафето и го обработват. През последния сезон са построени нови жилища за работниците. Партидите са обикновено от 150-300 кг. Има някои по-малки партиди, които се обработват по специална SolKiln™ технология. Самият сорт гейша идва от Етиопия и е едно от най-уникалните кафета в световен мащаб. Спряхме се на това кафе на Найнти Плъс, заради уникалния вкус на мед, лавандула, зрял портокал и гуава, нежно и копринено тяло, жива киселинност, дълъг послевкус със сладки отенъци. Едно кафе, което трябва да се опита.
Информация за кафето:

• Държава: Панама

• Регион: Чирики

• Фермер: Найнти Плъс

• Местоположение: в близост до гр. Волкан

• Сорт: Гейша

• Надморска височина: 1250-1600 m.

• Средна годишна t°: 10-24°C

• Процес на обработка: сух

• Валежи: 1500-2000 мм.

• Реколта: 30 бокса по30 кг.

• Печене: City +

• Препоръчваме за: еспресо, филтър, джезве, кафеварка

Вкусов профил:
АРОМАТ: личи, плод кашу, лимон, цвят от кафе
ВКУС: мед, лавандула, печено какао, зрял портокал, гуаваТЯЛО: копринено, леко
ПОСЛЕВКУС: сладост, жива киселинност



Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Етиопия Кемджин от Ninety Plus ИЗЧЕРПАНО

Етиопия Кемджин от Ninety Plus ИЗЧЕРПАНО

  Кафето на Найнти Плюс "Кемджин" идва от Етиопия и е едно от най-уникалните кафета в световен маща..

55,75 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Етиопия Сидамо
Кафетата от етиопския регион Сидамо са едни от най-добрите високопланински кафета в света, отличаващи се с леко тяло и сладки плодови нотки във вкуса. Повечето кафета в Сидамо минават мокър процес на обработка и след това се сушат на слънце в т. нар. африкански легла. Този начин на обработка дообогатява аромата на кафето, давайки му възможност да придобие аромата на цветя и плодове.Кафето, което имаме удоволствието да ви предложим, сме избрали заради вкуса на тъмен шоколад, смесен със сладък пор..
Индонезия Гайо Маунтин
Ние открихме най-благородното кафе сред вулканите на планинската верига, простираща се по северозападния бряг на острова Суматра. Това е наистина ценен потомък на първите кафета, които холандците са засадили по тези земи преди повече от триста години. Кафето е събрано, обработено и селектирано ръчно и притежава строга индивидуалност.Уникалното за Индонезийските Арабики е, че заемат почетно място в еспресо смесите.Нашето кафе e със силна индивидуалност, плодови и земисти нотки. Силно и доминантно..
Кения Кегуа
Земеделските производители в Кегуа са засадили първите кафеени храсти през 1950 година и са обособили кооператив от производители, който разполага с 2 фабрики за мокър процес на обработка. Кооперативното дружество се намира в областта Кириняга, на изток от вулканичните склонове на планината Кения. При хубаво време се открива величествена гледка към връх Кения. В непосредствена близост до Кегуа има естествени гори, в които има множество пчелни кошери. Хората от района вярват, че присъствието на п..
Малави Мзузу
Кафето в този регион е устойчиво, защото се отглежда на голяма надморска височина. Фермерите в региона са обособили свое сдружение през 1999 година.- Хълмове Мисуки, област Чипита (2000 м. надморска височина).- Хълмове Пока, област Румфи – кафето в този регион се отглежда на височина до 1700 метра.- Северни Випфя хълмове – кафето в този регион се отглежда на височина до 1600 метра.- Висини Нката Бей – кафето в този регион се отглежда на височина до 1600 метра.Сортът Гейша e древен и много рядък ..
Бразилия – Ситио да Чапада – COE
Това кафе пристига при вас от един сравнително нов отглеждащ кафе район – Фасенда Ситио Танке. Зърната в ръцете ви са преминали през сух процес на обработка, при който обвивката се отделя от кафеения плод веднага след бране, а самото кафе бива изсушено със сладката си пулпа или плодова тъкан, без да бъде отделяно от нея. От растенията на видовете Катуай и Мундо Ново.Резултатът е нежен, деликатно агресивен, леко тръпчив вкус, напомнящ праскови. Отчетливо е усещането за сушени къпини и нощни цветя..

Коментари към "Панама Гейша Личело"

Най-нови публикации - Всички публикации

Brewing Шампиона приготвя наше кафе на щанда на Харио
Горди сме да ти съобщим, че нашето любимо кафе от Коста Рика - ферма Доня Илеана днес ще бъде приготвяно на щанда на Hario, по време на Световния Бариста Шампионат, който се провежда в Сеул, Корея.Още по-горди сме от факта, че не кой да е, а самият Световен Шампион за 2016 г. в категория Brewing, ще приготвя нашето кафе. Тецу Касуя от Япония стана световен шампион в категория "филтрирано кафе (brewing) миналата година. Любимото ни кафе от ферма Доня Илеана той ще приготви на V-60. Очакваме довол..
Йордан Дъбов е част от екипа на Лео Моко
Днес сме изключително щастливи в“Dabov Specialty Coffee” и желаем да го споделим с вас. Между 09-12.11.17 ще се проведе едно от най-големите международни събития в Света на Кафето – годишния Световен Бариста Шампионат (World Barista Championship), който тази година се провежда в Сеул, Южна Корея и е част от изложението Cafe Show. На това невeроятно събитие ще вземат участие бариста шампони от различни държави.. Имаме огромното удоволствие да Ви споделим, че Йордан Дъбов е част от..