Изпити кафета


Индонезия Калоси
Кафе Индонезия Калоси се отглежда на остров Сулавеси. Островът е на повече от 100 милиона години, почвата е богата на желязо, което има значително влияние върху балансирания вкус на кафето. Богато и сладко кафе, с изразен аромат на черен шоколад, карамел и добре узрели плодове. Интензивен, дълбок и запомнящ се вкус на кармел, червено грозде и червени сливи. Тялото е кремообразно, с приятна и свежа киселинност. Информация за кафето: • Държава: Индонезия • Регион: Сулавеси •..
Нов вкус от далечна Гватемала
Не крием, че сме влюбени в кафетата от Централна  Америка заради екзотичните вкусове, които крият в себе си. След успеха на любимата ни Доня Илеана от Коста Рика, която се превърна в тотален фаворит на българските любители на specialty кафета, ние отново решихме да заложим на кафе, отгледано в плодородните почви на Латинска Америка. Не се и съмнявахме, че от Гватемала ще пристигне такъв несравним вкус, защото не за първи път се доверяваме на тамошните фермери.НАУЧИ КОИ ГВАТЕМАЛСКИ КАФЕТА СА..
Хондурас - Алто де Лос Сантос
Хондурас Алто де лос Сантос е кафе, което произхожда от семейна ферма, близо до град Коргин, региона Копан. Собственици на фермата са Хоел Лопез и Херминио Пердомо. Кафето е сертифицирано от организацията „HQC” ( Асоциация за контрола на качеството на кафето в Хондурас), съставена от група индивидуални ферми и фермери, които не принадлежат към кооперативи. Фермата на Хоел и Хермино е изключително отговорна откъм социална работа и дейности, подпомагаща благоразвитието на региона и града, давайки ..
Индонезия Калоси е кафе на месец януари 2016
Нова година, нов късмет. Или както е в нашия случай - нов месец, ново кафе на месеца. Индонезия Калоси е добре познато кафе и се радва на голям интерес, което не ни изненадва. Карамеленият му вкус с нотки на червено грозде и червени сливи създава неописуемо апетитно изживяване за небцето, а кремообразното му тяло придава приятна и свежа киселинност. Калоси е богато и сладко кафе, с аромат на черен шоколад, карамел и добре узрели плодове.Процесът на обработка на това кафе е мокър, затова ако..
Колумбия - Ла Аргелия
Ла Аргеля е малка семейна ферма, намираща се дълбоко във вековните гори на Андите, в провинцията Пихао.Годишно, във фермата се произвеждат между 1800 и 2500 кг. зелено кафе, което я нарежда между микро-производителите на специални кафета.Благодарение на микроклимата в района (разположението близо до брега на река, доставяща допълнителна влажност освен сезонните валежи, богатата на минерали и соли почва, както и перфектната надморска височина на фермата 1500 -1900 м.) крайният резултат накрая е е..
Бурунди Кегобе
Фермата Кахава е разположена на височина между 1500 и 1700 метра над морското равнище върху глинесто - песъчливи почви в Бурунди. Фермата обръща особено специално внимание на оценяването и качеството на кафето, което отглежда. Всичко започва още при брането – фермерите отбират само напълно узрелите плодове. След обработка, зърната преминават строг качествен контрол, който показва, дали реколтата притежава нужните качества за износ, а специалното отношение на фермерите изпраща „участник” на прест..
Хондурас Сан Хосе
Плантацията „Сан Хосе” е създадена през 1860 година от г-н Пабло Пас, който бил вторият в региона фермер, решил да се занимава с кафе. В момента плантацията се стопанисва от наследника му Арнолд и семейството му. За тях работят 5 души постоянно, а в пиковия сезон наемат около 18 човека за прибиране на реколтата.Два пъти в годината кафеените дръвчета се наторяват – през юни и през октомври. Процедурата следва строго определена формула на торта, базирана на проведени предварително специфични анали..
Кафе от Кения, кооператив Кегуа
Миналия път говорихме за магията на етиопското кафе и наследствения сорт, специфичен за региона.Сега ще отидем малко на юг в Кения. Кенийското кафе се смята за едно от най –добрите в света, а кафето Кения Kегуа е едно изключително плодово изживяване, израсло в богатата на соли почва. За разлика обаче от етиопското кафе, кенийското (което между другото е пренесено от Eтиопия) датира от 1893 и е много по-младо от това на северната си съседка.В Кения има приблизително 6 000 малки ..
Етиопия Чембе, Ninety +
Кафето на Найнти Плюс "Чембе" идва от Етиопия и е едно от най-уникалните кафета в световен мащаб. Спряхме се на това кафе на Найнти Плъс, заради уникалния вкус на мед, сушени ягоди, папая, млечен шоколад, кремообразно и плътно тяло, опияняваща киселинност, дълъг послевкус.Фермата на Найнти Плъс в Панама се състои от 134 хектара кафеени насаждения, от които 35 са защитен национален парк със самобитна флора и фауна. Този терен е запазен в идеално състояние е населен с многобройни местни видове пти..
Салвадор Ел Кашал
Името Ел Кашал идва от разнообразието на дървета, растящи във фермата. Тя се намира в Аучапан, Западен Ел Салвадор. Служещо като люлка на двете лагуни, Лас Ниняс и Лагуна Верде, Ел Кашал е загнездено между тях. Собственичката, четвърто поколение производител на кафе, Мария Алисия Кастильо, разказва историята на своята ферма още от времето, когато едва е била засадена през 1940г. и как бащата на съпруга й, Хосе Рубен Маганя, заедно с мениджъра на фермата превърнали пустеещото парче земя в красива..
Показване 1 от 10 от 28 (3 Страници)

Най-нови публикации - Всички публикации

Плодов чай
Една топла чаша чай е позитивен източник на енергия. Чаят, приготвен по правилния начин, който не е нито прекалено силен, нито прекалено слаб, комбиниран с ежедневен упражнения, може да поддържа тялото ви здраво. Това е така защото той освежава тялото и духа на човека и улеснява потока на енергията. През променящите се сезони плодовият чай действа като естествен термостатичен регулатор. Според съвременните медицински изследвания е доказано, че плодовете притежават изобилие от свойства, полезни..
Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..