Историята на едно специално кафе

Историята на едно специално кафе

И така, една история винаги се превръща в такава, когато има минало. 
А дали е добре да поглеждаме назад във времето и да се оглеждаме в отражението на стъпките, които сме оставили, вие ще решите.
Преди близо 8 години на бял свят се появяват първите две кафета, изпечени от нас. Еспресо блендовете
Вертиго и Импрешънс са пионерите на нашия труд, които и до сега остават едни от най-харесваните и обичани от нас кафета.
Някои от вас може и да помнят тези кафета от преди 8 години, пакетирани в черни гланцови пакети и етикети-картини, вдъхновени от импресионизма. Оттогава и рецептата винаги е била една и съща: страхотен вкус, преминал през особеностите на времето, който пазим и до днес. 

Сега отново може да разпознаете същия този богат аромат, само че с новото ни лице, доста по-помъдряло и улегнало, с тежест и позиция в света на Specialty Coffee културата в България.

И тъй като тази статия е посветена на новата визия на нашето кафе, ето и няколко „ключа“, по които да го познаеш. Нашият етикет казва всичко важно за едно кафе, което трудно може да намериш другаде. Тръгвайки от най-важната точка – произхода, през фермата и региона, както и обработката на кафето, и стигайки до неговия вкусов профил, който ще откриеш в чашката.
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ DABOV Specialty Coffee?
Етикетът е там, за да ти разкрие и най-малките детайли, които обаче оказват влияние на крайния вкус на всяко кафе. За нас е важно всеки клиент да знае какво купува, от къде тръгва неговото кафе – ферма, фермер, регион, надморска височина, какъв е процесът на обработка, кога е изпечено.  Тези малки детайли за нас говорят много. С времето се надяваме тези малки детайли да дават необходимото знание и на всеки един от вас.



Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Еспресо бленд Vertigo

Еспресо бленд Vertigo

Еспресо сместа Vertigo  е 100 % Арабика. Кафеените зърна произхождат от различни региони – Гватема..

18,20 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Кафето и тероара
С течение на времето и възможността да правя сравнения на кафета расли на различна надморска височина, някои от нещата, които ми бяха ясни (по-скоро на теория, отколкото на опитване, отговаряха на представите ми за вкусови различия. През 2012 година бях част от международното жури на Cup of Excellence и имах огромното щастие да се включа в дегустация проведена от най-големия гуру в изследването на кафето - Флавио Борейн. Уникална възможност да сравнявам на високо ниво. Опитвахме разновидности от..
Защо е важна опаковката за вашето кафе
Съхранението е най-важната стъпка след изпичането на кафето. За да бъде вкусно, то трябва да бъде правилно съхранено. Ние пакетираме прясно изпеченото кафе до 3 - 4 часа след изпичане, като през това време го оставяме да отпочине и да изкара първите въглеродни диоксиди, чийто обем в първите часове след изпичане е най-голям. Факторите, които оказват негативно влияние на кафето след изпичане и от които то трябва да бъде максимално предпазено са: кислород (кафето се окислява, което води д..
DABOV Specialty Coffee Academy стартира!
Малко след започването на учебната година за учениците, курсовете в нашата кафе-академия също стартираха и записванията за тях вече текат с пълна пара. Всеки желаещ да стане професионален бариста или просто иска да получи нови знания за кафето и приготвянето му ще има тази възможност на нашите курсове - Бариста Любител и Бариста Маестро.Бариста Любител е курс, предназначен за тези от вас, които са почитатели на кафето и искат да научат повече за любимата си напитка. Не само ще получите теоретич..

Коментари към "Историята на едно специално кафе"

Най-нови публикации - Всички публикации

Dabov Specialty Coffee посети La Marzocco
Нашият екип имаше удоволствието да посети и да премине обучение в La Marzocco, лидер в производството на професионални кафемашини в цял свят. Компанията е основана през 1927 г. от Джузепе и Бруно Бамби и води своето начало от Флоренция, Италия, родното място на италианския Ренесанс. Дори и днес високоспециализираният персонал контролира всеки етап от производството на всяка машина, ръчно изработена за всеки клиент. Това беше първото ни посещение, от което си тръгваме с много полезн..
Brewing Шампиона приготвя наше кафе на щанда на Харио
Горди сме да ти съобщим, че нашето любимо кафе от Коста Рика - ферма Доня Илеана днес ще бъде приготвяно на щанда на Hario, по време на Световния Бариста Шампионат, който се провежда в Сеул, Корея.Още по-горди сме от факта, че не кой да е, а самият Световен Шампион за 2016 г. в категория Brewing, ще приготвя нашето кафе. Тецу Касуя от Япония стана световен шампион в категория "филтрирано кафе (brewing) миналата година. Любимото ни кафе от ферма Доня Илеана той ще приготви на V-60. Очакваме довол..