Кафе


Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика!
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика! COE Коста Рика 2017 ще се проведе от 23 до 26-и май в столицата Сан Хосе Престижният международен конкурс Cup of Excellence започна и тази година. В момента той се провежда в Хондурас и Гватемала. А ние от DABOV Specialty Coffee се чувстваме истински удовлетворени, че притежаваме уникално редки и специални партиди кафе именно от Гватемала – страната, която роди второто най-добро кафе в света за изминалата година, оценено с 92,09 точки от 100 възможни. Миналата година след изтощителен аукцион, ние от DABOV Specialty Coffee успяхме..
Ел Салвадор, Лос Пиринеос е вече при нас!
Новата партида кафе от фермата на Жилберто Бараона е вече при нас. Дългоочаквото елсалвадорско кафе пристигна преди броени дни. Неговото изпичане вече започна в специалната пекарна на DABOV Specialty Coffee и очакваме всеки момент да бъде налично и в нашия шоурум на ул. Любен Каравелов 58. След намирането на правилния профил на изпичане.... Жилберто Бараона предлага всеки път различни по вкус реколти кафе, като показаните резултати са винаги положителни. Oсновните отглеждани от него сортове са бурбон и пакамара. Той успява да култивира и експериментира със сортове ка..
Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла Сиера?
Някога опитвал ли си истински специално кафе? Кафе, което идва от толкова далечна, екзотична страна? И кафе, което ще те пренесе далеч от ежедневието? Нещо необкновенно и строго завладяващо? Прясно изпечено от нашата пекарна DABOV Specialty Coffee, с неустоим силен аромат.... Това е Калибус Ла Сиера от сорта Гейша... ...Идващо от Гватемала и специално за теб този месец на промоционална цена. А на въпроса „Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла Сиера?“ ще отговорим, че сега имаш редкия шанс да пиеш кафето, спечелило най-престижния международ..
ETHIOPIA by DABOV Specialty coffee
След завладяването на множество любители на етиопските кафета, ние от DABOV Specialty Coffee, решихме да ги поставим под общ знаменател за качествено етиопско кафе. Етиопия Моплако ще запази своя вкусов профил, все така запомнящ се със сладък меден послевкус, но ще бъде част от етикета ETHIOPIA by DABOV Specialty coffee. Причината е изключителната трудност при закупуване на едно и също кафе от една и съща ферма. Сама по себе си реколтата всеки път има тънки различия. В началото на 2016г. се сблъскаме с тези трудности при износа на зелено кафе от Етиопия, което не даде положите..
Кафе на месец май 2017 - COE Калибус Ла Сиера
Избрахме Калибус Ла Сиера за месец май - период в годината, когато се състои най-високо оценения конкурс за кафе в света „Cup of Excellence“. Представяме ти, сега, победителят от 2016, а именно – Калибус Ла Сиера, което DABOV Specialty Coffee спечели на търг и закупи. Кафето е отгледано с много грижи и любов от фермера Серезо Помпейо, който притежава плантация в планинския район на Калибус Ла Сиера, Гватемала. Там той отглежда своето кафе, кафе, което е сорт Гейша. Кафето бе оценено с върховните 92,09 от общо 100 точки на конкурса „Cup of Excellence2016“, което го нарежда на първ..
Новите попълнения на Dabov Specialty Coffee
Месец април започна с хубаво време, цъфнали дръвчета, окичени с мартенички, и нашето предложение за две уникални нови кафета, които ще бъдат налични в колекцията на Dabov Specialty Coffee от средата на месец май! Кафетата са част от Проекта Project Origin, с който участваме заедто със Саша Шестич – световния бариста шампион за 2015 година. Прочетете повече за Project OriginЕл Салвадор, Лос Пиринеос Фермата Лос Пиринеoс, в Ел Салвадор, е разположена на 1400 м. надморска височина, върху вулканичните почви на Текепа. Основните култивирани сортове са бурбон и пакамара, но също така фермата експ..
Жилберто Бараона и фермата Лос Пиринеос
Жилберто Бараона е трета генерация наследник на семейната ферма в Ел Салвадор – Лос Пиринеус. Разположена на 1400 м. надморска височина, върху вулканичните почви на Текепа, фермата на Жилберто е една от най-иновативните що се отнася до експерименти с процеси и вариация на сортове. Представяме ти Жилберто Бараона и неговата „Финка“ Лос Пиринеус. Фермата Лос Пиринеус започва дейността си още през 1890 г., когато за първи път в Ел Салвадор е внесен и интегриран сорта бурбон. Когато Бараона застава начело на фермата, започват и неимоверните успехи за нея. Жилберто перфекцион..
Представяме ви новата партида кафе от Бурунди - Кодемо
Представяме ви новото кафе на месеца - Бурунди Кодемо, съчетаващо в себе си приказен аромат и изящен вкус.Ето една кратка разбивка на основната информация за това ново съкровище:Станция: КодемоТип: Червен Бурбон (70%), Джаксън (подтип на бурбона) (30%)Местоположение: провинция Каянза, Северна БурундиИзносител: Ikawa NzizaПочва: червена, вулканична, алувиалнаСезон: 2016, събрано Април-ЮлиНадморска височина: 1600-1800Валежи: средни - 1200 ммТемпература: 17 – 24°CКооперацията Кодемо е създадена през 2008 година, когато 202 семейства с кафе ферми се събират от регионите Мусема, Шембати, Кигуне и М..
Гейша
Произнасянето на думата Геша или (гейша) в света на кафето е все едно да се заговори за светия Граал. А ако до теб стигне такова кафе, значи си получил шанса на живота си, да промениш представата си за кафе... завинаги! За пръв път е открита в Етиопия, в региона на провинция Маджи, в близост до малкото селце Геша, вариация (мутация) на наследствения етиопски сорт. По-късно към края на 50-те и началото на 60-те тя тръгва по своя път по света и достига бреговете на Централна Америка. Там открива своя дом и се чувства най-добре в Панама, Коста Рика и Гватемала като остава скрита от ..
Топ 3 на най-добрите кафета в света за 2016г.
Тази година най-престижното състезание Cup of Excellence 2016 се проведе в 4 държави и вече приключи в 3от тях, като това ни дава възможността да определим топ 3 на най-добрите кафета в света. Коста Рика, Гватемалаи Хондурас вече обявиха своите първенци, а в Бразилия това ще се случи есента.  Всяко едно от тях е оценено с над 90 точки от максимални 100 и е дегустирано поне 6 пъти от всеки член на журито. Не е трудно да се досетим, че всяко едно кафе, заело първо място на конкурса Cup of Еxcellence, е световно признато и притежава уникални вкусови качества. Ето как се подрежда то..
Показване 1 от 10 от 17 (2 Страници)