Как да приготвим кафе у дома?

Как да приготвим кафе у дома?

Има много начини за приготвяне на кафе, ето и най-популярните:
Еспресо машина
Домашните еспресо машини са изключително лесни за употреба, но въпреки това са сложна техника, която за съжаление трудно  може да се сравни с професионалната. Затова често се учудвате, че домашната ви машина не прави кафе, като това, приготвено от професионална.

И въпреки всичко, ако сте любител на еспресото, ние Ви предлагаме еспресо смеси, които са специално пригодени за употреба в еспресо машини – домашни и професионални. 
 
Машина за филтър кафе
Принципът на шварц машините е следният: имаме воден резервоар, бърз нагревател, филтър и каничка. Кафето трябва да е едро смляно. Ако искате по-силен екстракт, сложете 3 чаени лъжички на 1 чаша вода.
За да вкусите истинския аромат на кафето – препоръчваме филтър кафе. Ако имате наистина добро кафе ще останете учудени, колко ароматно може да бъде то.
Освен машина за шварц, има много различни видове уреди за филтриране на кафе: аеропресаХемекс, Харио V60 и др.
Френска преса
Ето един по-модерен начин за пиене на кафе, който същевременно се доближава на максимум до дегустаторските способи. В 350 ml вода се слагат 20 гр. кафе. Смляното на едро кафе се залива с гореща вода около 92°C, течността се разбърква с дървена бъркалка и се оставя 4-6 минути. След това пресата бавно се натиска надолу, а кафето излиза под налягане нагоре.
 
Турско кафе
Доста разпространен метод за пиене на кафе из нашите географски ширини.
За по-гъсто и сладко кафе на 1 средно голяма кафена чашка сипвате пълна с връх лъжичка кафе и 2 средно пълни лъжички захар.
Кафето варите на по-слаб огън. Заврялото кафе отдръпвате за един момент да се успокои, след което го слагате отново да заври, като повтаряте действието 2-3 пъти.
За турско кафе препоръчваме горещо кафе от региона на Колумбия. Кафето става гъсто, с приятен аромат и вкус, а каймакът му остава докато не го изпиете до дъно.
 
Кафеварка "Мока"
Един от най-разпространените у нас начини за домашно приготвяне на кафе е с кафеварка. Кафеварката се състои от три части: долна, чието дъно се загрява и в която се налива водата, метален филтър, в който се сипва средно смляно кафе, и най-отгоре – съд, в който се събира готовото кафе. Горещата пара извлича всички аромати, масла и вкусове.
В кафеварка "Мока" можете да сварите което и да е еднотипно кафе и така ще усетите напълно неговите уникални вкусови качества.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Еспресо бленд Bambino

Еспресо бленд Bambino

Еспресо сместа Bambino е единствената ни смес на арабика и робуста в съотношение 91% Арабика и 9% Робус..

12,00 лв.

Бариста - Любител

Бариста - Любител

Нашето обучение Бариста Любител разяснява всички тайни около различните методи за филтрация на кафе в задъл..

120,00 лв.

Харио - комплект за филтрации V60

Харио - комплект за филтрации V60

Комплект за филтрации, разработен от Японската компания Харио.Комплектът включва: метална V60 чаша стойка със силиконов ..

225,00 лв.

Свързани статии

Любители на кафето
Великобритания:Историята на разпространение на кафето във Великобритания се отличава много от това, което се е случвало в страните от Континентална Европа.Първо, епохата, през която са се популяризирали „къщите на кафето” тук е била много кратка. Второ, бързо се вкоренила традицията за пиене на кафе в домашна обстановка. Изхождайки от свидетелствата, голяма част от англичаните считали процеса на приготвяне за твърде сложен. Много по-просто и приятно било да си приготвят чай.Въпреки това Великобр..
Защо е важна опаковката за вашето кафе
Съхранението е най-важната стъпка след изпичането на кафето. За да бъде вкусно, то трябва да бъде правилно съхранено. Ние пакетираме прясно изпеченото кафе до 3 - 4 часа след изпичане, като през това време го оставяме да отпочине и да изкара първите въглеродни диоксиди, чийто обем в първите часове след изпичане е най-голям. Факторите, които оказват негативно влияние на кафето след изпичане и от които то трябва да бъде максимално предпазено са: кислород (кафето се окислява, което води д..
Гръцко кафе
Здравейте, няколко пъти съм поръчвал от Вас и съм много доволен. Радвам се, че има такива хора като Вас, които обичат нещо и се стремят да предлагат истински и качествени продукти. Бихте ли ми изяснили каква е рализката на Гръцкото кафе (Елинико) и останалите. Например Greek coffee Loumidis се продава ужасно скъпо в ebay, а се произвежда от огромна компания. Казвали са ми, че е изпечено много малко и иначе се прави като турското. Може ли да ми предложите нещо подобно? С уважение Е. Дим..
Курс Бариста Любител
С най-голямо удоволствие ви съобщаваме, че на 10.10.2015 ще се проведе курс Бариста Любител, който е предназначен за непрофесионалисти и любители на кафеените напитки. Курсът е с продължителност от 9.30 до 14.30 и ще се проведе в залата на Dabov Specialty Coffee Academy на ул. Любен Каравелов 58. Програмата започва с теоретична част и завършва с дегустация и определяне на вкусови профили и характеристики.Желаещите да се запишат за курса могат да го направят на телефони 0884 1..
Кофеинът във вашата напитка
След неколкократни спорове с други любители на кафето си позволявам да Ви задам въпрос:  Кой вид кафе е най-силно (с най-голяма концентрация на кофеин) - късото,нормалното или дългото? Благодаря предварително!Поздрави,Любомир Димитров Има няколко начина да изчислите количеството на кофеин във вашата напитка или във вече изпеченото конкретно кафе (а също и в неизпеченото). Количеството кофеин зависи от няколко фактора. Ето и някои от тях: Колко кофеин съдържа конкретният вид и..
Тиймбилдинг на Mondelez
Ние от DABOV Specialty Coffee винаги сме ценяли мнението и оценката от нашите клиенти и сме благодарни за всеки положителен отзив. Признателни сме за милия e-mail на нашите приятели от Mondelez, чийто тиймбилдинг организирахме.Много ви благодаря за представянето на баристите.Събитието беше супер!Велик Шутналов, маркетинг специалист, Mondelez..
Представяме ви новата партида кафе от Бурунди - Кодемо
Представяме ви новото кафе на месеца - Бурунди Кодемо, съчетаващо в себе си приказен аромат и изящен вкус.Ето една кратка разбивка на основната информация за това ново съкровище:Станция: КодемоТип: Червен Бурбон (70%), Джаксън (подтип на бурбона) (30%)Местоположение: провинция Каянза, Северна БурундиИзносител: Ikawa NzizaПочва: червена, вулканична, алувиалнаСезон: 2016, събрано Април-ЮлиНадморска височина: 1600-1800Валежи: средни - 1200 ммТемпература: 17 – 24°CКооперацията Кодемо е създадена пре..
Жилберто Бараона и фермата Лос Пиринеос
Жилберто Бараона е трета генерация наследник на семейната ферма в Ел Салвадор – Лос Пиринеус. Разположена на 1400 м. надморска височина, върху вулканичните почви на Текепа, фермата на Жилберто е една от най-иновативните що се отнася до експерименти с процеси и вариация на сортове. Представяме ти Жилберто Бараона и неговата „Финка“ Лос Пиринеус. Фермата Лос Пиринеус започва дейността си още през 1890 г., когато за първи път в Ел Салвадор е внесен и интегриран сорта бурбон. Ко..

Коментари към "Как да приготвим кафе у дома?"

Най-нови публикации - Всички публикации

Specialty Coffee Expo 2018 започна!
Тазгодишното изложение за специализирано кафе- Specialty Coffee Expo 2018, провеждащо се в Сеатъл, щата Вашингтон, САЩ ще се състои от 19 Април до 22 Април. Изключително сме щастливи че нашият основател- Йордан Дъбов е там и лично ще ни издаде някои от най- новите пикантности в света на специализираното кафе! Очаквайте новини и снимки съвсем скоро! Изложението The Specialty Coffee Expo е създадено с идеята да даде достъпност до всичко необходимо на един професионалист в сферата на специ..
Cup Of Excellence Никарагуа 2018 приключи успешно
Изключително сме щастливи да споделим с вас новината, че вече имаме резултатите от COE- Cup Of Excellence Nicaragua 2018. В кратък разговор по телефона, Йордан Дъбов, който беше част от таз годишното международно жури, сподели: „ Това бяха четири дни, изпълнени с много изненадващи и вълнуващи кафета! Благодарим на всички фермерите от Никарагуа, които са положили огромен труд в отглеждането на толкова уникални и вкусни кафета! Опитахме няколко изключителни партиди кафе и се надявам нашето..