Индонезия Гайо Маунтин

Индонезия Гайо Маунтин

Ние открихме най-благородното кафе сред вулканите на планинската верига, простираща се по северозападния бряг на острова Суматра. Това е наистина ценен потомък на първите кафета, които холандците са засадили по тези земи преди повече от триста години.
Кафето е събрано, обработено и селектирано ръчно и притежава строга индивидуалност.
Уникалното за Индонезийските Арабики е, че заемат почетно място в еспресо смесите.
Нашето кафе e със силна индивидуалност, плодови и земисти нотки. Силно и доминантно начало с нотки на земя и дърво. 10 сек. след това като приятна изненада на преден план излизат червени и горски плодове, които се развиват и доминират дългия послевкус.
Кафетата от Индонезия/Суматра обикновено имат силно тяло и остър край, но това кафе е комбинация от зрели плодове, шоколад и какао.
Едно наистина различно кафе.
Информация за кафето:

• Държава: Суматра

• Регион: Ацех

• Фермер: малки ферми

• Местоположение: N 15°31’49.59”/W 91°51’13.03”

• Сорт: различни сортове

• Сертификати: Organic, Fair Trade, Utz Certified, JAS, и Shade Grown

• Надморска височина: 800 – 1800 m.

• Гоодишна продукция: 30 чувала

• Процес на обработка: полу-мокър (Semi-washed)

• Roast: средно ниво на изпичане. Начало на 220 градуса, цикъл от 12-13 мин.

• Препоръчваме за: филтър*****, френска преса*****, вакуум пот*****, еспресо**** и еспресо смеси****

Вкусов профил:
АРОМАТ: червени плодове, ядки
ВКУС: червени плодове, какао и шоколад
ТЯЛО: силно тяло
ПОСЛЕВКУС: дълъг, на сушени плодове и ядки

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Еспресо бленд Decaff

Еспресо бленд Decaff

Безкофеиновата еспресо смес  е 100 % Арабика. Кафеените зърна произхождат от различни региони в Централна ..

12,20 лв.

Еспресо бленд Bambino

Еспресо бленд Bambino

Еспресо сместа Bambino е единствената ни смес на арабика и робуста в съотношение 91% Арабика и 9% Робус..

12,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Защо Coffee Religion
При първaта си среща с бленда наречен Coffee Religion, несъмнено и първосигнално ще усетите загадъчното около това кафе. Името му е забулено в мистерия само при произнасянето му на ум… а това любопитство, което ще се прокрадне в мислите ви преди да се докоснете до аромата му ще ви държи в приятно и трескаво нетърпение…Coffee Religion е бленд, създаден от Dabov Specialty Coffee, балансиран между сладостта, аромата и тялото на четири от най-реномираните ферми производители на кафе в..
Кафе от Кения, кооператив Кегуа
Миналия път говорихме за магията на етиопското кафе и наследствения сорт, специфичен за региона.Сега ще отидем малко на юг в Кения. Кенийското кафе се смята за едно от най –добрите в света, а кафето Кения Kегуа е едно изключително плодово изживяване, израсло в богатата на соли почва. За разлика обаче от етиопското кафе, кенийското (което между другото е пренесено от Eтиопия) датира от 1893 и е много по-младо от това на северната си съседка.В Кения има приблизително 6 000 малки ..
Ферма Моплако
Моплако е една изключителна ферма, разположена в сърцето на Етиопия в планинския регион Иргачеф – безспорно един от най-добрите региони, където може да бъде отглеждано кафе. Характерно за кафетата от региона са сладостта и аромата на цветя, който може да се забележи в повечето от кафетата, както и добре балансираното кремообразното тяло. Фермата е разположена на 1700 – 1800 метра надморска височина, което предоставя един перфектен баланс между темепература и количество валежи, от което се..
Малави Мзузу
Кафето в този регион е устойчиво, защото се отглежда на голяма надморска височина. Фермерите в региона са обособили свое сдружение през 1999 година.- Хълмове Мисуки, област Чипита (2000 м. надморска височина).- Хълмове Пока, област Румфи – кафето в този регион се отглежда на височина до 1700 метра.- Северни Випфя хълмове – кафето в този регион се отглежда на височина до 1600 метра.- Висини Нката Бей – кафето в този регион се отглежда на височина до 1600 метра.Сортът Гейша e древен и много рядък ..
Панама Кармен Истейт
Плантацията Кармен се намира в долината на Пасо Анчо. Надморската височина от 1,750 до 2,000 метра. През 1960 Ефрен и Кармен Франчеши започнали да отглеждат кафе Арабика във фермата си. Сега тяхната компания продължава семейната традиция като отглежда Арабика в земите на своите предци.Висококачественото кафе на плантацията „Кармен” е отражение на гордостта и отдадеността на семейството да поддържа доброто си име, затвърдено през 2003 с получаването на сертификат от Rainforest Alliance, който го ..
Салвадор Ел Кашал
Името Ел Кашал идва от разнообразието на дървета, растящи във фермата. Тя се намира в Аучапан, Западен Ел Салвадор. Служещо като люлка на двете лагуни, Лас Ниняс и Лагуна Верде, Ел Кашал е загнездено между тях. Собственичката, четвърто поколение производител на кафе, Мария Алисия Кастильо, разказва историята на своята ферма още от времето, когато едва е била засадена през 1940г. и как бащата на съпруга й, Хосе Рубен Маганя, заедно с мениджъра на фермата превърнали пустеещото парче земя в красива..
Панама Гейша Личело
Фермата на Найнти Плъс в Панама се състои от 134 хектара кафеени насаждения, от които 35 са защитен национален парк със самобитна флора и фауна. Този терен е запазен в идеално състояние е населен с многобройни местни видове птици, маймуни и ягуари. Събирането на реколтата е обикновено от средата на ноември до февруари. По това време се наемат още около 25 човека от местното племе Нгьобе, които събират кафето и го обработват. През последния сезон са построени нови жилища за работ..
Колумбия - Ла Аргелия
Ла Аргеля е малка семейна ферма, намираща се дълбоко във вековните гори на Андите, в провинцията Пихао.Годишно, във фермата се произвеждат между 1800 и 2500 кг. зелено кафе, което я нарежда между микро-производителите на специални кафета.Благодарение на микроклимата в района (разположението близо до брега на река, доставяща допълнителна влажност освен сезонните валежи, богатата на минерали и соли почва, както и перфектната надморска височина на фермата 1500 -1900 м.) крайният резултат накрая е е..
Индонезия Калоси
Кафе Индонезия Калоси се отглежда на остров Сулавеси. Островът е на повече от 100 милиона години, почвата е богата на желязо, което има значително влияние върху балансирания вкус на кафето. Богато и сладко кафе, с изразен аромат на черен шоколад, карамел и добре узрели плодове. Интензивен, дълбок и запомнящ се вкус на кармел, червено грозде и червени сливи. Тялото е кремообразно, с приятна и свежа киселинност. Информация за кафето: • Държава: Индонезия • Регион: Сулавеси •..
Бразил Капим Бранко
Кадифено, кремаво усещане в устата, жива киселинност и млечен шоколад с нотка на сладко от френско грозде в послевкуса.Фермата Капим Бранко е собственост на фамилия Андраде от 1901 година насам. Тя е разположена във високия район, радващ се на богата растителност Черадо Минейро в северната част на областта Минас Жераис, на границата с областта Бахиа.Почвите във фермата са вулканични и по-голямата част от тях са засети със сорта Жълт Катуаи, който вирее добре в тази среда. За отделянето на кафеен..

Коментари към "Индонезия Гайо Маунтин"

Най-нови публикации - Всички публикации

Specialty Coffee Expo 2018 започна!
Тазгодишното изложение за специализирано кафе- Specialty Coffee Expo 2018, провеждащо се в Сеатъл, щата Вашингтон, САЩ ще се състои от 19 Април до 22 Април. Изключително сме щастливи че нашият основател- Йордан Дъбов е там и лично ще ни издаде някои от най- новите пикантности в света на специализираното кафе! Очаквайте новини и снимки съвсем скоро! Изложението The Specialty Coffee Expo е създадено с идеята да даде достъпност до всичко необходимо на един професионалист в сферата на специ..
Cup Of Excellence Никарагуа 2018 приключи успешно
Изключително сме щастливи да споделим с вас новината, че вече имаме резултатите от COE- Cup Of Excellence Nicaragua 2018. В кратък разговор по телефона, Йордан Дъбов, който беше част от таз годишното международно жури, сподели: „ Това бяха четири дни, изпълнени с много изненадващи и вълнуващи кафета! Благодарим на всички фермерите от Никарагуа, които са положили огромен труд в отглеждането на толкова уникални и вкусни кафета! Опитахме няколко изключителни партиди кафе и се надявам нашето..