Как се отглежда вкусна чаша кафе

Как се отглежда вкусна чаша кафе

"Кафето е сложен и дълъг процес, който свършва в чаша, като най-важното, което трябва да запомним според Асоциацията на българските баристи (АББ) е, че ароматната течност е плод и трябва да има вкус на плодове."

www.dnes.bg са посветили една изключително интересна статия на тема "Как се отглежда вкусна чаша кафе". В нея ще прочетете за нашия нов фаворит - кафе Коста Рика, от ферма Доня Илеана - какъв е вкусът му и от къде произхожда това кафе. Както знаете Коста Рика - Доня Илеана е много специално за нас кафе, тъй като е победител в международния конкурс Cup of excellence, за който можете да прочетете именно в статията на dnes.bg. 

Ако сме Ви заинтригували, можете да откриете цялата статия тук!

Enjoy it!

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Кашон с 5 пакета кафе по избор

Кашон с 5 пакета кафе по избор

Комплект се състои от 5 кафета по 200,8 гр., опаковани в кашон. Подходящ е за всеки любител на кафе.*Ако желаете вс..

59,00 лв.

Подаръчен ваучер

Подаръчен ваучер

Подбирането на подарък за близък приятел, роднина, колега или дори за шефа е доста трудна и ангажираща задача. Трябва да..

10,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Кафе процеси, или от дървото до чувала
Трябва да призная, че в началото на моята кариера бях изключително фокусиран върху закупуването на кафета, преминали през мокрия процес. Преди да започнем да изпичаме кафетата сами, развивахме дистрибуционна дейност на вече изпечени в чужбина кафета и се опитвахме да ги реализираме в България. Всички кафета, които купувахме, бяха мокри - както моноарабиките, така и блендовете. Търсех за себе си и моите клиенти ясно изразената и характерна висока киселинност. А и понеже консумирам ..
Курс Бариста Любител
С най-голямо удоволствие ви съобщаваме, че на 10.10.2015 ще се проведе курс Бариста Любител, който е предназначен за непрофесионалисти и любители на кафеените напитки. Курсът е с продължителност от 9.30 до 14.30 и ще се проведе в залата на Dabov Specialty Coffee Academy на ул. Любен Каравелов 58. Програмата започва с теоретична част и завършва с дегустация и определяне на вкусови профили и характеристики.Желаещите да се запишат за курса могат да го направят на телефони 0884 1..
DABOV Specialty Coffee на изложението СИХРЕ
От 11 до 14 ноември 2015 г., в Интер Експо Център ще се проведе ежегодното издание на изложението СИХРЕ - специализирана изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване. Тази година, DABOV Specialty Coffee и Асоциация на българските баристи, имат за цел да Ви запознаят с най-новото от света на кафето, а именно набиращото все повече почитатели Specialty Coffee. Разширяването на Specialty Coffee културата тази година се оказа ключово в световен мащаб. Развитието в тази ..
Кафе Коста Рика - Доня Илеана е вече тук!
С най-голяма радост Ви споделяме, че дълго чаканото кафе от Коста Рика, ферма Доня Илеана е вече при нас и се пече! Няма как да прикрием вълнението си от тази новина, тъй като това не е просто кафе. Кафе Коста Рика-Доня Илеана е един от финалистите на Cup of Excellence 2015 и получи впечатляващите  85.68 точки.Както вече Ви казахме, това костариканско кафе има уникален вкусов профил – вкус на сушени плодове, малини и ягоди, както и аромат на канела и кафява захар. Тялото е кремообр..
КОНКУРС „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО С МЛЯКО“
В рамките на СИХРЕ, DABOV Specialty Coffee и Асоциация на българските баристи организират конкурса „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО С МЛЯКО“, на който баристи, любители и професионалисти от цялата страна ще могат да покажат своите умения. Конкурсът ще се състои на 13-ти и 14-ти ноември от 11:00 до 18:00 ч. Мястото е зала 6, Асоциация на българските баристи. (Интер Експо Център)Каним всички баристи да покажат своите умения в приготвянето на лате или капучино. Снимката с най-много лайкове във fac..
DABOV Specialty Coffee ще участва на Divino.Taste 2015
Всяка година през ноември, в НДК се провежда Divino.Taste - изложение на българските винопроизводители със съпътстваща програма от майсторски класове и лекции, които ще обогатят знанията Ви не само за виното, но и за кафето. На 21-ви ноември (събота), Йордан Дъбов ще изнесе лекция на тема "Малко повече за приготвянето на кафе у дома" и ще разкаже любопитни факти за любимата ни напитка. Освен това, вечерта ще приготви кафе за всички посетители чрез метода Хемекс.Входът е ..
10 тайни на кафето в предаването "Десет"
Изключително съм благодарен на Ирина Белчева за нейния професионализъм и за интересните въпроси, които ми зададе. За мен беше истинско удоволствие да разговарям с толкова компетентен човек, благодарение на който се получи едно изключително интервю.Целият репортаж можете да гледате тук: ..
Тиймбилдинг на Mondelez
Ние от DABOV Specialty Coffee винаги сме ценяли мнението и оценката от нашите клиенти и сме благодарни за всеки положителен отзив. Признателни сме за милия e-mail на нашите приятели от Mondelez, чийто тиймбилдинг организирахме.Много ви благодаря за представянето на баристите.Събитието беше супер!Велик Шутналов, маркетинг специалист, Mondelez..
Добрият малък бизнес: Екстремно добро кафе! От DABOV!!!
"Да имаш малък бизнес в никакъв случай не означава, че не можеш да работиш на глобално ниво и да си сътрудничиш с производители от цял свят. Малкият бизнес, поне този, за който ние говорим в поредицата “Добрият малък бизнес”, е онзи, който се свързва с безкомпромисност към качеството, с това всеки продукт да минава през ръцете и очите на предприемача, което пък предопределя ограничения, бутиков обем и честната цена за него.Едно голямо доказателство за това е DABOV Specialty Coffee. Това е и..
Бавно изпечено кафе
Здравейте,Бих искала да ви попитам – можете ли да ми препоръчате кафе от вашия онлайн магазин, което е slow roasted или бавно изпечено. Търся качествено кафе за лична употреба, което е ненатрапчиво, не е горчиво, пивко, предназначено за еспресо и най-вероятно за кафеварка.Благодарим за запитването!Нашите кафета се пекат около 18 мин., което естествено оказва влияние и върху вкуса. Бавното печене отваря много повече аромати и вкусове, за което много се радваме. Горчиви кафета при нас няма да..
Йордан Дъбов на представянето на Saeco Incanto
На събитието лично се запознах се г-н Дъбов, както и с възможностите и предимствата на кафемашината Saeco Incanto. Там опитах и най-доброто еспресо, което съм пила – без горчивина, с лек сладко-кисел вкус, с много аромат и емоция – точно каквото трябва да бъде първокласното. Затова реших, че един личен и задълбочен разговор с г-н Йордан Дъбов може да бъде много интересен и полезен за разкриването на тайната за приготвяне на първокласно кафе у дома. Вижте какво точно ми сподели той за качест..

Коментари към "Как се отглежда вкусна чаша кафе"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..