Историята на едно специално кафе

Историята на едно специално кафе

И така, една история винаги се превръща в такава, когато има минало. 
А дали е добре да поглеждаме назад във времето и да се оглеждаме в отражението на стъпките, които сме оставили, вие ще решите.
Преди близо 8 години на бял свят се появяват първите две кафета, изпечени от нас. Еспресо блендовете
Вертиго и Импрешънс са пионерите на нашия труд, които и до сега остават едни от най-харесваните и обичани от нас кафета.
Някои от вас може и да помнят тези кафета от преди 8 години, пакетирани в черни гланцови пакети и етикети-картини, вдъхновени от импресионизма. Оттогава и рецептата винаги е била една и съща: страхотен вкус, преминал през особеностите на времето, който пазим и до днес. 

Сега отново може да разпознаете същия този богат аромат, само че с новото ни лице, доста по-помъдряло и улегнало, с тежест и позиция в света на Specialty Coffee културата в България.

И тъй като тази статия е посветена на новата визия на нашето кафе, ето и няколко „ключа“, по които да го познаеш. Нашият етикет казва всичко важно за едно кафе, което трудно може да намериш другаде. Тръгвайки от най-важната точка – произхода, през фермата и региона, както и обработката на кафето, и стигайки до неговия вкусов профил, който ще откриеш в чашката.
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ DABOV Specialty Coffee?
Етикетът е там, за да ти разкрие и най-малките детайли, които обаче оказват влияние на крайния вкус на всяко кафе. За нас е важно всеки клиент да знае какво купува, от къде тръгва неговото кафе – ферма, фермер, регион, надморска височина, какъв е процесът на обработка, кога е изпечено.  Тези малки детайли за нас говорят много. С времето се надяваме тези малки детайли да дават необходимото знание и на всеки един от вас.



Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Кафето и тероара
С течение на времето и възможността да правя сравнения на кафета расли на различна надморска височина, някои от нещата, които ми бяха ясни (по-скоро на теория, отколкото на опитване, отговаряха на представите ми за вкусови различия. През 2012 година бях част от международното жури на Cup of Excellence и имах огромното щастие да се включа в дегустация проведена от най-големия гуру в изследването на кафето - Флавио Борейн. Уникална възможност да сравнявам на високо ниво. Опитвахме разновидности от..
Защо е важна опаковката за вашето кафе
Съхранението е най-важната стъпка след изпичането на кафето. За да бъде вкусно, то трябва да бъде правилно съхранено. Ние пакетираме прясно изпеченото кафе до 3 - 4 часа след изпичане, като през това време го оставяме да отпочине и да изкара първите въглеродни диоксиди, чийто обем в първите часове след изпичане е най-голям. Факторите, които оказват негативно влияние на кафето след изпичане и от които то трябва да бъде максимално предпазено са: кислород (кафето се окислява, което води д..
DABOV Specialty Coffee Academy стартира!
Малко след започването на учебната година за учениците, курсовете в нашата кафе-академия също стартираха и записванията за тях вече текат с пълна пара. Всеки желаещ да стане професионален бариста или просто иска да получи нови знания за кафето и приготвянето му ще има тази възможност на нашите курсове - Бариста Любител и Бариста Маестро.Бариста Любител е курс, предназначен за тези от вас, които са почитатели на кафето и искат да научат повече за любимата си напитка. Не само ще получите теоретич..

Коментари към "Историята на едно специално кафе"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..