За първи път кафе финалист на СОЕ ще се пие в България

За първи път кафе финалист на СОЕ ще се пие в България  

През 2015 г. Йордан Дъбов съдийства на конкурса в Коста Рика, където беше част от международното жури, което определи 35 финалиста - най-добрите кафера в Коста Рика за 2015 г.

С радост и гордост можем да съобщим, че успяхме да се преборим и да закупим едно от най-добрите кафета, произведени в Коста Рика тази година, а именно - нашето кафе от ферма Доня Илеана, което получи впечатляващите 85.68 точки със своя уникален вкусов профил.

Прочетете повече за вкуса на това кафе.

За нас проект Коста Рика-Доня Илеана е една много лична кауза. Тя е резултат от отдадеността на един добър фермер и нашето желание да предоставим на българските кафе любители несравними качество и вкус. Основната цел на фермата е развитието и отглеждането на екологично чисто и сертифицирано кафе с високо качество. Това не е просто бизнес, а продължение на семейна традиция, чийто плод беше високо оценен от националното и международното жури на конкурса. И то напълно заслужено!

Опитайте кафе Коста Рика-Доня Илеана, за да се убедите в изключителния костарикански вкус.


 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Свързани статии

Представяме ти нашия най-нов член на екипа - Меги Попова. Ето и нейните първи впечатления от работното й място: За първи път чух за Dabov от приятели още докато работех в Старбъкс още докато си мислех, че имам досег до хубаво кафе. Там започнах да си изграждам представата, че кафето е важно и че приготвянето му е нещо специално. Докато живеех с представата, че не пия лошото кафе, което бях свикнала да пия, един приятел, който и сега е редовен клиент на Dabov Specialty..

Коментари към "За първи път кафе финалист на СОЕ ще се пие в България"

Най-нови публикации - Всички публикации

Dabov Specialty Coffee посети La Marzocco
Нашият екип имаше удоволствието да посети и да премине обучение в La Marzocco, лидер в производството на професионални кафемашини в цял свят. Компанията е основана през 1927 г. от Джузепе и Бруно Бамби и води своето начало от Флоренция, Италия, родното място на италианския Ренесанс. Дори и днес високоспециализираният персонал контролира всеки етап от производството на всяка машина, ръчно изработена за всеки клиент. Това беше първото ни посещение, от което си тръгваме с много полезн..
Brewing Шампиона приготвя наше кафе на щанда на Харио
Горди сме да ти съобщим, че нашето любимо кафе от Коста Рика - ферма Доня Илеана днес ще бъде приготвяно на щанда на Hario, по време на Световния Бариста Шампионат, който се провежда в Сеул, Корея.Още по-горди сме от факта, че не кой да е, а самият Световен Шампион за 2016 г. в категория Brewing, ще приготвя нашето кафе. Тецу Касуя от Япония стана световен шампион в категория "филтрирано кафе (brewing) миналата година. Любимото ни кафе от ферма Доня Илеана той ще приготви на V-60. Очакваме довол..