DABOV Specialty Coffee купи най-доброто кафе от COE Guatemala за 2016

DABOV Specialty Coffee купи най-доброто кафе от COE Guatemala за 2016

Нямаме думи да опишем радостта и гордостта си от факта, че DABOV Specialty Coffee закупи кафе №1 за Гватемала, победител на най-престижния международен конкурс за кафе Cup of excellence 2016. За първи път в историята на СОЕ Гватемала кафето победител ще се пие в Европа!

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА СUP OF EXCELLENCE

Кафето, заело първо място в конкурса е от ферма Калибус ла Сиера на фермера Серазо Помпейо, намираща се в Гватемала, регион Ел Прогресо. Оценено първо от национално и след това от международно жури (сформирано от дегустатори от цял свят), част от което беше и Йордан Дъбов, това уникално кафе получи невероятните 92,09 точки от максимални 100, което за 2016 г. го нарежда на първо място в Гватемала и на второ място в света.

Според регламента на Сup of excellence, след като кафетата бъдат оценени и класирани, се провежда търг, на който купувачи от цял свят наддават за конкретна партида кафе от избраната ферма, и предложилият най-добра цена получава кафето. Както можеш да се досетиш, за кафето победител на конкурса има най-много наддаващи, което прави аукциона още по-ожесточен и разгорещен. След дълги часове борба, можем да се похвалим, че успяхме да предложим най-добрата цена за победителя на СОЕ 2016 Гватемала и ето, че усилията ни бяха възнаградени! Кафе №1 на Гватемала официално е притежание на DABOV Specialty Coffee и съвсем скоро ще бъде при вас.

Това е изключителна новина поради три основни причини:

  • За първи път в историята на Сup of excellence Гватемала, кафето победител ще се пие в Европа! Всяка година до сега, кафетата, спечелили първо място на конкурса в Гватемала са били изкупувани от азиатски или американски търговци, и за първи път най-доброто гватемалско кафе ще стъпи на европейска земя, и то не къде да е, а в България!
  • Това уникално кафе получи невероятните 92,09 точки от максимални 100, което го нарежда на първо място в Гватемала и на второ място в света за 2016 г. Единствено победителят на Коста Рика за 2016 води по точки – оценена с 93.41 точки, фермата на Франциско Алехандро Мена Вилхез се нарежда на първо място в света по брой точки с кафе сорт Катура.
  • Кафето е от известния сорт Гейша, което е едно от най-скъпите и капризни кафета. Оценено от международни кафе експерти, това гватемалско съкровище притежава уникални вкусови качества и несъмнено е нещо, което няма как да бъде копирано.

Съвсем скоро ще ти представим в детайли фермата и кафе №1 на престижния конкурс Cup of excellence 2016 Guatemala.

Stay tuned!



Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

КАФЕ НА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2015 Коста Рика - Доня Илеана - международен победител, COE

КАФЕ НА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2015 Коста Рика - Доня Илеана - международен победител, COE

Изключително кафе с изразена и неподправена сладост. В чашката ще откриете вкуса на сушени плодове, малини и яг..

28,40 лв.

 Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонаментът  за кафе на месеца ти подсигурява пакет от 200.8 г прясно изпечено кафе всеки месец. Ако се д..

199,00 лв. 240,00 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ - Победител на СОЕ - Гватемала 2016 No 1 - Калибус Ла Сиера

КАФЕ НА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ - Победител на СОЕ - Гватемала 2016 No 1 - Калибус Ла Сиера

Освежаващо кафе с лимонадена сладост, с нотки на нектарина, лимон и праскова. В чашката се усеща мандаринова кисел..

57,45 лв.

Свързани статии

Присъединихме се към Alliance for Coffee Excellence
От м. Август нашата фирма е член на Alliance for Coffee Excellence - организатор на единствения в световен мащаб конкурс за най-добро кафе Cup Of Excellence, който се организира в 11 страни производителки на кафе всяка година. Welcome New Members in August While ACE membership follows the program calendar for Cup of Excellence and runs Feb-Jan, there is still so much value to joining with 4 programs remaining in 2012.  We'd like to welcome the follow..
Топ 3 на най-добрите кафета в света за 2016г.
Тази година най-престижното състезание Cup of Excellence 2016 се проведе в 4 държави и вече приключи в 3от тях, като това ни дава възможността да определим топ 3 на най-добрите кафета в света. Коста Рика, Гватемалаи Хондурас вече обявиха своите първенци, а в Бразилия това ще се случи есента.  Всяко едно от тях е оценено с над 90 точки от максимални 100 и е дегустирано поне 6 пъти от всеки член на журито. Не е трудно да се досетим, че всяко едно кафе, заело първо място на конкурса Cup of Еxcellence, е световно признато и притежава уникални вкусови качества. Ето как се подрежда то..
DABOV Specialty Coffee закупи кафе Калибус Ла Сиера
Седмици след проведения онлайн търг за най-добрите гватемалски кафета за 2016 г., все още сме в еуфория, която нараства с всеки изминал ден. Фермата на Кастило Серезо, Калибус Ла Сиера спечели първото място на най-престижния конкурс за кафе Cup of Excellence, като журито отсъди феноменалните 92.09 точки от максимални 100. Така Калибус Ла Сиера се нарежда на първо място в Гватемала и на второ в света, като най-високо оценено кафе за 2016. Най-невероятното от всичко е, че ние, DABOV Specialty Coffee, спечелихме на онлайн търга това невероятно кафе, като изплатихме най-добрата цена на фермера. Съ..
Берг Ву е световният бариста шампион за 2016
Ето, че Световният бариста шампионат за тази година приключи и победителят е ясен. След страхотна прецизност, техника и презентация на финала, Берг Ву от Тайван спечели титлата световен бариста шампион за 2016 г. Берг участва в шампионата за 3-ти път – той се състезава през 2014 г. в Римини и през 2015 в Сиатъл, но след вчерашното си впечатляващо участие, той остави следа в историята на това състезание. За първи път представител от Тайван стига до финала. Берг Ву и съпругата му имат малко кафене в Тайван, на име Simply Kaffa. Според думите му, винаги са имали намерението да направят кафето п..
Кения Гатурири
В началото на 1930 г. правителството на Кения наема Скот Лаборатори, за да проучи и събере база данни за видовете кафе, които са най-подходящи за отглеждане в региона. Целта била да се изберат видове с високо качество на чашката и устойчивост на суша и болести. След като събират данни измежду 42 различни кафеени дръвчета, които виреят в региона, от Скот Лаборатори стигат до заключението, че два сорта се открояват от останалите със своята комплексност, изразена сладост в чашката и плодови нотки. Така се появяват и добре познатите ни днес SL-28 и SL-34.SL-28 се отличава с интензивна и изразена с..
Отлага се пътуването на Йордан Дъбов до ферма Моплако
Отлага се пътуването на Йордан Дъбов, който трябваше да посети фермите на Хелена Георгиалис, която произвежда едни от най-вкусните кафета, които сме представяли на българския пазар, а именно - етиопското Моплако. В имейл от началото на седмицата Хелена препоръча всички пътувания към страната да бъдат отложени: Ситуацията в Етиопия се влошава, като всеки ден избухват нови боеве в южната част на страната. Правителството е обявило извънредно положение вследствие на продължаващите вече месеци протести на двете основни етнически групи в страната срещу правителството. В района на..
Специализирано изложение СИХРЕ 2016
За поредна година Асоциация на българските баристи ще представи на изложението СИХРЕ най-актуалното от света на кафето. Тази година ще бъдем обърнати към широката публика и приготвянето на кафе вкъщи. Всеки един от нас, който си приготвя кафе вкъщи е бариста, затова тази година сме се насочили към усъвършенстване на уменията на баристата в домашни условия. Ще покажем как да си приготвим най-добре кафе вкъщи, ще разкажем какви са тайните на доброто кафе и кои са триковете, които използваме, за да имаме перфектна напитка от кафе, на която да се наслаждаваме. Специално внимание ще обърнем ..
Система за водородна вода на Харио
С голямо удоволствие искаме да Ви представим последната иновация на Харио що се отнася до водата - системата, която обогатява с водород нашата обикновена вода. Ще се опитаме да обясним какво точно означава това и какви са ползите от тази необикновена вода. Водата покрива около 71% от земната повърхност и тя изгражда 70-75% от човешкото тяло - това показва колко фундаментално вещество е тя. Нейната молекула се състои от един атом кислород и два атома водород (H2O), но с това не се изчерпва нейният състав. Водата, която консумираме всъщност има много по сложен състав - тя никога н..
Кафе на месец май 2017 - COE Калибус Ла Сиера
Избрахме Калибус Ла Сиера за месец май - период в годината, когато се състои най-високо оценения конкурс за кафе в света „Cup of Excellence“. Представяме ти, сега, победителят от 2016, а именно – Калибус Ла Сиера, което DABOV Specialty Coffee спечели на търг и закупи. Кафето е отгледано с много грижи и любов от фермера Серезо Помпейо, който притежава плантация в планинския район на Калибус Ла Сиера, Гватемала. Там той отглежда своето кафе, кафе, което е сорт Гейша. Кафето бе оценено с върховните 92,09 от общо 100 точки на конкурса „Cup of Excellence2016“, което го нарежда на първ..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичане, аромат, дефекти, чистота на чашата, сладост, киселинност, усещане при отпиване, вкус, послевкус..

Коментари към "DABOV Specialty Coffee купи най-доброто кафе от COE Guatemala за 2016"