DABOV Specialty Coffee купи най-доброто кафе от COE Guatemala за 2016

DABOV Specialty Coffee купи най-доброто кафе от COE Guatemala за 2016

Нямаме думи да опишем радостта и гордостта си от факта, че DABOV Specialty Coffee закупи кафе №1 за Гватемала, победител на най-престижния международен конкурс за кафе Cup of excellence 2016. За първи път в историята на СОЕ Гватемала кафето победител ще се пие в Европа!

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА СUP OF EXCELLENCE

Кафето, заело първо място в конкурса е от ферма Калибус ла Сиера на фермера Серазо Помпейо, намираща се в Гватемала, регион Ел Прогресо. Оценено първо от национално и след това от международно жури (сформирано от дегустатори от цял свят), част от което беше и Йордан Дъбов, това уникално кафе получи невероятните 92,09 точки от максимални 100, което за 2016 г. го нарежда на първо място в Гватемала и на второ място в света.

Според регламента на Сup of excellence, след като кафетата бъдат оценени и класирани, се провежда търг, на който купувачи от цял свят наддават за конкретна партида кафе от избраната ферма, и предложилият най-добра цена получава кафето. Както можеш да се досетиш, за кафето победител на конкурса има най-много наддаващи, което прави аукциона още по-ожесточен и разгорещен. След дълги часове борба, можем да се похвалим, че успяхме да предложим най-добрата цена за победителя на СОЕ 2016 Гватемала и ето, че усилията ни бяха възнаградени! Кафе №1 на Гватемала официално е притежание на DABOV Specialty Coffee и съвсем скоро ще бъде при вас.

Това е изключителна новина поради три основни причини:

  • За първи път в историята на Сup of excellence Гватемала, кафето победител ще се пие в Европа! Всяка година до сега, кафетата, спечелили първо място на конкурса в Гватемала са били изкупувани от азиатски или американски търговци, и за първи път най-доброто гватемалско кафе ще стъпи на европейска земя, и то не къде да е, а в България!
  • Това уникално кафе получи невероятните 92,09 точки от максимални 100, което го нарежда на първо място в Гватемала и на второ място в света за 2016 г. Единствено победителят на Коста Рика за 2016 води по точки – оценена с 93.41 точки, фермата на Франциско Алехандро Мена Вилхез се нарежда на първо място в света по брой точки с кафе сорт Катура.
  • Кафето е от известния сорт Гейша, което е едно от най-скъпите и капризни кафета. Оценено от международни кафе експерти, това гватемалско съкровище притежава уникални вкусови качества и несъмнено е нещо, което няма как да бъде копирано.

Съвсем скоро ще ти представим в детайли фермата и кафе №1 на престижния конкурс Cup of excellence 2016 Guatemala.

Stay tuned!



Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

КАФЕ НА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2015 Коста Рика - Доня Илеана - международен победител, COE

КАФЕ НА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2015 Коста Рика - Доня Илеана - международен победител, COE

Изключително кафе с изразена и неподправена сладост. В чашката ще откриете вкуса на сушени плодове, малини и яг..

28,40 лв.

 Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонаментът  за кафе на месеца ти подсигурява пакет от 200.8 г прясно изпечено кафе всеки месец. Ако се д..

199,00 лв. 240,00 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ - Победител на СОЕ - Гватемала 2016 No 1 - Калибус Ла Сиера

КАФЕ НА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ - Победител на СОЕ - Гватемала 2016 No 1 - Калибус Ла Сиера

Освежаващо кафе с лимонадена сладост, с нотки на нектарина, лимон и праскова. В чашката се усеща мандаринова кисел..

57,45 лв.

Свързани статии

Присъединихме се към Alliance for Coffee Excellence
От м. Август нашата фирма е член на Alliance for Coffee Excellence - организатор на единствения в световен мащаб конкурс за най-добро кафе Cup Of Excellence, който се организира в 11 страни производителки на кафе всяка година. Welcome New Members in August While ACE membership follows the program calendar for Cup of Excellence and runs Feb-Jan, there is still..
Топ 3 на най-добрите кафета в света за 2016г.
Тази година най-престижното състезание Cup of Excellence 2016 се проведе в 4 държави и вече приключи в 3от тях, като това ни дава възможността да определим топ 3 на най-добрите кафета в света. Коста Рика, Гватемалаи Хондурас вече обявиха своите първенци, а в Бразилия това ще се случи есента.  Всяко едно от тях е оценено с над 90 точки от максимални 100 и е дегустирано поне 6 пъти от всеки член на журито. Не е трудно да се досетим, че всяко едно кафе, заело първо място на конкурса ..
DABOV Specialty Coffee закупи кафе Калибус Ла Сиера
Седмици след проведения онлайн търг за най-добрите гватемалски кафета за 2016 г., все още сме в еуфория, която нараства с всеки изминал ден. Фермата на Кастило Серезо, Калибус Ла Сиера спечели първото място на най-престижния конкурс за кафе Cup of Excellence, като журито отсъди феноменалните 92.09 точки от максимални 100. Така Калибус Ла Сиера се нарежда на първо място в Гватемала и на второ в света, като най-високо оценено кафе за 2016. Най-невероятното от всичко е, че ние, DABOV Specialty Coff..
Берг Ву е световният бариста шампион за 2016
Ето, че Световният бариста шампионат за тази година приключи и победителят е ясен. След страхотна прецизност, техника и презентация на финала, Берг Ву от Тайван спечели титлата световен бариста шампион за 2016 г. Берг участва в шампионата за 3-ти път – той се състезава през 2014 г. в Римини и през 2015 в Сиатъл, но след вчерашното си впечатляващо участие, той остави следа в историята на това състезание. За първи път представител от Тайван стига до финала. Берг Ву и съпругата му имат малко кафе..
Кения Гатурири
В началото на 1930 г. правителството на Кения наема Скот Лаборатори, за да проучи и събере база данни за видовете кафе, които са най-подходящи за отглеждане в региона. Целта била да се изберат видове с високо качество на чашката и устойчивост на суша и болести. След като събират данни измежду 42 различни кафеени дръвчета, които виреят в региона, от Скот Лаборатори стигат до заключението, че два сорта се открояват от останалите със своята комплексност, изразена сладост в чашката и плодови нотки. ..
Отлага се пътуването на Йордан Дъбов до ферма Моплако
Отлага се пътуването на Йордан Дъбов, който трябваше да посети фермите на Хелена Георгиалис, която произвежда едни от най-вкусните кафета, които сме представяли на българския пазар, а именно - етиопското Моплако. В имейл от началото на седмицата Хелена препоръча всички пътувания към страната да бъдат отложени: Ситуацията в Етиопия се влошава, като всеки ден избухват нови боеве в южната част на страната. Правителството е обявило извънредно положение вследствие на продължаващите ве..
Специализирано изложение СИХРЕ 2016
За поредна година Асоциация на българските баристи ще представи на изложението СИХРЕ най-актуалното от света на кафето. Тази година ще бъдем обърнати към широката публика и приготвянето на кафе вкъщи. Всеки един от нас, който си приготвя кафе вкъщи е бариста, затова тази година сме се насочили към усъвършенстване на уменията на баристата в домашни условия. Ще покажем как да си приготвим най-добре кафе вкъщи, ще разкажем какви са тайните на доброто кафе и кои са триковете, които използваме,..
Система за водородна вода на Харио
С голямо удоволствие искаме да Ви представим последната иновация на Харио що се отнася до водата - системата, която обогатява с водород нашата обикновена вода. Ще се опитаме да обясним какво точно означава това и какви са ползите от тази необикновена вода. Водата покрива около 71% от земната повърхност и тя изгражда 70-75% от човешкото тяло - това показва колко фундаментално вещество е тя. Нейната молекула се състои от един атом кислород и два атома водород (H2O), но с това не се и..
Кафе на месец май 2017 - COE Калибус Ла Сиера
Избрахме Калибус Ла Сиера за месец май - период в годината, когато се състои най-високо оценения конкурс за кафе в света „Cup of Excellence“. Представяме ти, сега, победителят от 2016, а именно – Калибус Ла Сиера, което DABOV Specialty Coffee спечели на търг и закупи. Кафето е отгледано с много грижи и любов от фермера Серезо Помпейо, който притежава плантация в планинския район на Калибус Ла Сиера, Гватемала. Там той отглежда своето кафе, кафе, което е сорт Гейша. Кафето бе оценено ..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..

Коментари към "DABOV Specialty Coffee купи най-доброто кафе от COE Guatemala за 2016"

Най-нови публикации - Всички публикации

Brewing Шампиона приготвя наше кафе на щанда на Харио
Горди сме да ти съобщим, че нашето любимо кафе от Коста Рика - ферма Доня Илеана днес ще бъде приготвяно на щанда на Hario, по време на Световния Бариста Шампионат, който се провежда в Сеул, Корея.Още по-горди сме от факта, че не кой да е, а самият Световен Шампион за 2016 г. в категория Brewing, ще приготвя нашето кафе. Тецу Касуя от Япония стана световен шампион в категория "филтрирано кафе (brewing) миналата година. Любимото ни кафе от ферма Доня Илеана той ще приготви на V-60. Очакваме довол..
Йордан Дъбов е част от екипа на Лео Моко
Днес сме изключително щастливи в“Dabov Specialty Coffee” и желаем да го споделим с вас. Между 09-12.11.17 ще се проведе едно от най-големите международни събития в Света на Кафето – годишния Световен Бариста Шампионат (World Barista Championship), който тази година се провежда в Сеул, Южна Корея и е част от изложението Cafe Show. На това невeроятно събитие ще вземат участие бариста шампони от различни държави.. Имаме огромното удоволствие да Ви споделим, че Йордан Дъбов е част от..